Publicitat
Política · 25 de Maig de 2012. 09:43h.

Escòcia comença la campanya pel referèndum de 2014

També presenten un document que "encapsula la veritat sobre la independència"

Escòcia comença la campanya pel referèndum de 2014

Alex Salmond, en una foto d'arxiu

La coalició de partits defensors del "sí" al referèndum sobre la independència d'Escòcia llancen la seva campanya oficial de cara a la cita a les urnes, que qualifiquen d'extensa i multipartidista.

Des d'avui i fins a la tardor de 2014, l'organització "Sí Escòcia" tractarà de convèncer l'electorat perquè recolzi la crida a la separació del Regne Unit efectuada pel primer ministre escocès, Alex Salmond, líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP).

L'objectiu d'aquesta organització és "crear la campanya ciutadana més àmplia de la història d'Escòcia" perquè els votants reconeguin que "la gent a qui més li preocupa Escòcia és la gent que ha de governar Escòcia", segons explica Stephen Noon, un dels seus portaveus i exconseller del SNP.

Noon assegura que l'esdeveniment ha suscitat interès en "tots els racons del món, des de la Xina als Estats Units, des d'Espanya a Alemanya". Durant la jornada, la campanya també presentarà un document d'afirmació de la independència anomenat "Declaració del Si", un "poderós concepte" que Noon considera que "encapsula la veritat sobre la independència".

"Si creus en aquest concepte, ja ets un partidari del Sí o estàs a prop de ser-ho. Hi ha gent que pensa que a Westminster (Parlament britànic) són millors que nosaltres, que, de fet, som massa petits. Aquests són els partidaris del No", argumenta Noon.

El gener passat, Salmond va revelar que la pregunta que es farà als escocesos en el referèndum que planeja per a la tardor serà: "Està d'acord que Escòcia sigui un país independent?". El dirigent nacionalista ha detallat al Parlament escocès el pla per convocar un plebiscit sobre la independència del país, que des de fa 300 anys forma part del Regne Unit.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 ccc, bcn, 26/05/2012 - 23:58

la qüestió és saber quant duraran les reserves de petroli del Mar del Nord.

#4 jajajajajajaaaaa, Barcelona, 25/05/2012 - 12:34

si sobretot en el referent al whisky

#3 LOLA, BARCELONA, 25/05/2012 - 12:09

Escòcia, un referent a seguir!!!!!

#2 Rita, Reus, 25/05/2012 - 10:52

A nosaltres no ens caldrà cap referèndum, Espanya cada dia fa més campanya per la independència de Catalunya. El seu nacionalisme exacerbat confirmen les paraules d'Antoni Gaudi "Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada" Prenem-la!

#2.1 Forever , Somiatruites!, 25/05/2012 - 14:12

El problema es que con la independencia, tampoco.

#1 Rita, Reus, 25/05/2012 - 10:49

A nosaltres no ens caldrà cap referèndum, Espanya cada dia fa més campanya per la independència de Catalunya. El seu nacionalisme exacerbat confirmen les paraules d'Antoni Gaudi "Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada"