Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2017. 13:45h.

“Escoltin, que he fet un canvi!”

Puigdemont defensa el seu "dret" per cessar Baiget davant les crítiques de l’oposició

“Escoltin, que he fet un canvi!”

Puigdemont, al Parlament (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut al Parlament per defensar que té “dret a nomenar i cessar els membres del Govern. És més, té la responsabilitat i l’obligació de fer-ho per diverses circumstàncies. I un Govern independentista com el nostre no té menys drets que un Govern autonomista”.

"Cap insult ni cap grolleria em distraurà de la responsabilitat que em pertoca i que assumiré amb totes les conseqüències”, ha remarcat, a més de demanar “moderació i calma” en les crítiques. Malgrat defensar que “Baiget ha fet una molt bona feina”, ha atribuït el seu cessament a una qüestió de confiança.

“La confiança és encara més necessària en un context com l’actual, d’assetjament per terra, mar i aire per part del Govern de l’Estat, dels seus socis parlamentaris, par part dels aparells de l’Estat i dels gran grups de comunicació, aquest que diuen que tenen mitjans de solvència contrastada”, ha afegit.

També ha constatat que “faig un canvi i vostès han tingut una reacció que m’ha fet patir per la seva salut. Han hiperventilat. Escoltin, que he fet un canvi!”. “Vostès haurien d’aprendre a respectar i considerar legítim un Govern amb el que tenen discrepàncies”, ha defensat.

Tot seguit, Inés Arrimadas, li ha retret que “vostè és un president inusual: no es presenta com a candidat, se centra en una obsessió que no està en el seu programa electoral i destitueix als seus consellers per motius estranys. Vostè destitueix Baiget per ser sincer i dir la veritat”.

“Vostè menteix quan promet un referèndum”, ha afegit, a més de considerar que “l'única cosa bona que han fet és posar-se una data de caducitat propera, l'1 d'octubre, que ja és aquí”. “A Catalunya hi haurà una frustració col·lectiva molt gran, i el pitjor és que ho sap”, ha sentenciat.

Per la seva banda, Miquel Iceta l’ha advertit que “si en algun moment vostè deixés de respectar l’Estatut, deixaria de merèixer el respecte polític i institucional, perquè vostè és president perquè hi ha Estatut”. “La legislatura està esgotada”, ha assegurat, a més de sentenciar que “el seu problema és que s’ha compromès a fer una cosa que no pot fer”.

La intervenció de Puigdemont tampoc ha convençut Lluís Rabell, que ha comparat el president amb un “gran il·lussionista, com el David Copperfield”. “Si és incapaç de cohesionar el seu Govern com ho pensa fer amb la societat catalana?”, li ha preguntat, a més de recordar que “el seu referèndum no reuneix cap ni un dels estàndards internacionals per a ser reconegut com a tal. Vostès no parlen d’un referèndum, parlen d’una altra cosa”.

També l’ha acusat de “trepitjar drets democràtics” i ha afirmat que “el que vostès insinuen amb el seu projecte és una abolició de l’Estat de dret”. “Ningú al món avalarà una ruptura unilateral”, ha sentenciat.

Finalment, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat que “el seu projecte és crear por”. “Vostè sap perfectament que el referèndum no es farà”, ha expressat, a més d’opinar que “la CUP assenyala i vostè dispara”. “Vostè s’ha convertit en la crossa del senyor Junqueras per enfonsar el PDECAT. El seu fanatisme l’impedeix veure el que una gran part de la societat catalana veu. No s’ha preguntat perquè Junqueras no ha sortit a defensar públicament la decisió de cessar Baiget?”

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Taranna, Barcelona , 13/07/2017 - 08:12

Estas cosas pasan cuando se pone al frente de un gobierno a un inútil e irresponsable, alguien que no sabe que es la democracia y se las da de demócrata. En resumen si un tonto hace tonterías, que hace Cocomocho siendo un inútil e irresponsable?

#6 M, Sabadell, 12/07/2017 - 19:50

Claro que tiene el derecho a cesar a quien le venga en gana, lo que es patético y penoso es que lo haga porque le cantan las verdades, que además todo el mundo sabe, hasta él mismo, pero quiere esconderlas.

#5 joan, manresa, 12/07/2017 - 16:25

El Casal obrint la seva paradeta desde Moro-L'Andina.---Sr.President!!...,vol dir que no ens pasem de frenada...aquest "escoltin...", aqui va diriguit..???no Sr.President..,no es axó..,Sr..!!.Vosté i el "procéss.",estan en mans de la CUP...,i li demanen "carnada"i vosté els i dona,mentres ERC,salta d'alegría..., triunf d'esquerras contra P

#4 Dominica , Bcn, 12/07/2017 - 15:54

Puigdement & Rumana bruixa igual a Catadisney.

#3 un musclu, bcn, 12/07/2017 - 14:36

Puigdemotxo 2+2= ?

#3.1 Cat Show, Bcn, 12/07/2017 - 15:56

2 + 2 = 3.
3% marchando.