Publicitat
Política · 30 de Març de 2022. 18:42h.

Escuela Bilingüe demana l'execució de la sentència del 25% de castellà

Considera que la contestació Educació al TSJC "confirma la voluntat incomplidora"

Escuela Bilingüe demana l'execució de la sentència del 25% de castellà

L'Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), que presideix Ana Losada, també portaveu de la plataforma Escuela de Todos; ha demanat al TSJC l'execució forçosa de la sentència del 25% de castellà a l'escola. Reclama que es doni un termini d'un mes per a la seva aplicació i que s'adverteixi el conseller Cambray i els directors dels centres de possibles responsabilitats penals.

La petició d'execució forçosa, segons un comunicat de l'entitat, defensa "la legitimació de l'entitat i dels 1.643 socis de la AEB que, en la seva qualitat de pares, mares, tutors o alumnes majors d'edat formen part del sistema educatiu català, es consideren perjudicats per l'incompliment de la sentència".

La AEB considera que la contestació Educació al TSJC "confirma la voluntat incomplidora" i aporta, entre altres proves de l'incompliment de la sentència "una dotzena de manifestacions públiques d'alts càrrecs del Govern, començant pel President Aragonés, desqualificant la sentència del 25% o cridant al seu incompliment", "els projectes lingüístics de 300 centres educatius que, transcorregut el termini d'execució de la sentència, continuen considerant al català com a única llengua vehicular" i "la inadmissió del Departament d'Educació a una sol·licitud de la presidenta de la AEB sobre la modificació dels projectes lingüístics".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 30/03/2022 - 21:48

Ya tardan. Aún no he oído a los escolares cantar el himno, y aquello de Puigdemón al paredón.

#3 Fran, Calonge, 30/03/2022 - 19:08

Esto es lo que hay, en Cat. los políticos no hacen nada mucho bla bla que queda muy bien para videos de You Tube pero nada de nada. Que una organización civil exija que se cumpla la sentencia, con una Ministra de Educación, una Fiscalia, etc... es de País bananero. Miramos el ejemplo de la Meridiana sigue igual. Esto es lo que hay señores.

#2 motxo, Girona, 30/03/2022 - 19:01

Por una escuela trilingüe, catalán, castellano e ingles, donde se enseñe a pensar no que que pensar.

#1 Carlos Gomez, diuen, diuen, diuen.., 30/03/2022 - 18:55

"Quina figura de Junts duu el seu fill a una escola on s’aplica el 25% de castellà ?"

eltriangle.eu 30-30-2022

Mama que sera lo que tiene el negro...