Publicitat
Política · 12 de Gener de 2014. 17:09h.

Espadaler: "dijous no es vota independència sí o no"

Pressió als socialistes catalans perquè se sumin a una consulta legal

Espadaler: "dijous no es vota independència sí o no"

Espadaler i Trias, als Tres Tombs de Barcelona

El president del consell nacional d’Unió, Ramon Espadaler, ha afirmat que “Pere Navarro ha dit que ell creia que la consulta ha de ser pactada i legal. Precisament el que fem dijous és un pas important per poder fer un pacte i perquè aquesta consulta sigui legal". "El que voten dijous no és independència, sí o no. El que votem dijous al ple és quin nivell de qualitat democràtica volem, si volem  democràcia de qualitat o no”, ha afegit en al·lusió al ple del Parlament que pretén demanar permís a Madrid per fer la consulta.

Espadaler ha manifestat que “estem en una setmana important des de la perspectiva de país. Dijous que ve fem un ple rellevant al Parlament” i ha afegit que “hi ha un grup parlamentari, el socialista, al qual volem convidar que d’aquí a dijous faci una reflexió serena, seriosa i constructiva perquè se sumi a la proposta que farem en el Parlament de Catalunya”.

També ha remarcat en aquest sentit que “el partit dels socialistes, que és un partit profundament democràtic, té espai suficient per sumar-s’hi. Temps tindrem a discrepar. Per això faig una invitació al PSC perquè s’hi sumi. És important per al país, per al pas que anem a fer i perquè certament el volem fer de manera pactada amb el govern central – i això és positiu que sigui així- i perquè evidentment el volem fer emparats per la legalitat”.

El president del consell nacional ha dit que “el primer pas és al Parlament amb el màxim de suport de grups parlamentaris. Ja hi ha una majoria absoluta sobrada, però la suma del PSC ens permetria ampliar-la encara més i superar de llarg les tres quartes parts del Parlament per posar sobre la taula del Congrés dels Diputats la voluntat política del poble de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 BEJOTA, BCN, 13/01/2014 - 17:47

Hi ha bastants altres catalans que assumeixen, com jo, la doble condició d'espanyols i catalans amb una gran naturalitat, com Estrasburg viu sense contradicció la seva identitat francesa i alsaciana

#4 A qui beneficia l'atac?, BCN, 13/01/2014 - 13:57

El 1933 el Reichstag va ser consumit per les flames, fet que va ser aprofitat pel partit Nacional Socialista per al seu ascens al poder i justificar l'instauracio del règim Nazi. Obviament van ser les mateixes faccions paramilitars feixistes qui van perpetrar l'atentat.

#3 Consultor, Molins, 12/01/2014 - 20:17

Los indepes en su quimera creen que los demas somos igual de tontos que ellos y por eso siguen con su matraca de que la consulta ha de ser legal, no hay peor sordo que el que no quiere oir, una decision sensata del PSC les incomoda no se dan cuenta que son ellos los equivocados.

#2 Ernest, Vilassar, 12/01/2014 - 18:49

Nuevo deporte nacional: darle caña al PSC. Les dan por todas partes, pobrecicos.