Publicitat
Política · 29 de Setembre de 2013. 13:54h.

Espadaler 'esmena' Ortega

El conseller diu ara que "fer la consulta el 2014 és el nostre objectiu"

Espadaler 'esmena' Ortega

Espadaler i Sánchez Llibre, amb el president del PNB

El president del consell nacional d'Unió, Ramon Espadaler, ha marcat distàncies amb el PSC després de les crítiques dels darrers dies a l'article de Josep Antoni Duran i Lleida de dilluns passat.

Espadaler ha afirmat que el més important de l'esmentat article "és la possibilitat, la necessitat i el compromís de poder-nos expressar democràticament, de poder votar, de poder decidir. Que el poble de Catalunya pugui decidir en una consulta és el substantiu d'aquest article”.

El també conseller d'Interior ha afegit que “s'ha tendit a confondre equiparant aquesta anomenada tercera via a la via federal que proposa el PSC i que respectem moltíssim, però s'assemblen com un ou a una castanya. Mentre que la via federal que proposa el PSC té un objectiu últim que és garantir la unitat d'Espanya, el que proposa Duran i Lleida en el seu article és garantir la continuïtat de Catalunya com a nació que té una identitat, una llengua, un model educatiu i una cultura, que té la necessitat de tenir un finançament just i la necessitat objectiva, inqüestionable també, de tenir presència internacional i europea”

En aquest sentit, el president del consell nacional ha reclamat a tothom que “siguin molt cursos i sobretot que mantinguem aquesta capacitat de sumar -que s'ha posat en evidència en el debat de política general- des dels matisos que hi són i que continuaran sent perquè aquest és un país plural en allò que és substantiu i que ens uneix: la necessitat i la voluntat de poder consultar el poble de Catalunya”. Espadaler ha afirmat que “fer la consulta en el 2014 és el nostre objectiu, el nostre compromís, el d'Unió, el de CiU, i d'un ventall ampli de les forces del Parlament de Catalunya”.

Ramon Espadaler, el president del consell nacional, ha encapçalat la delegació d'Unió que ha assistit a l'Alderdi Eguna del PNB, de la qual també n'han format part el vicesecretari general d'Unió, Toni Font; el portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre,;els també diputats Montserrat Surroca i Antoni Picó; i l'eurodiputat, Salvador Sedó.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Santiago, Mataró, 30/09/2013 - 12:21

UDC, salta de ese tren en el que va el Sr Mas, que se va a estrellar con el ansia de tapar la inmensa corrupción de CDC. Si vais dentro os vais a estrellar vosotros también. Salte a tiempo de ese tren Sr Durán y enarbole la bandera del concierto económico para Cataluña, no hay otro estatus mejor.

#2 Libertario, Madrid, 29/09/2013 - 19:23

Gran compendio de oligarcas regionales dictadores en la foto. Construyendo pseudo-naciones a base de reprimir culturalmente a la mitad de la sociedad civil. Y es que pensar que la nación es un proyecto subjetivo de vida en común es una idea fascista de la nación.

#1 joan, manresa, 29/09/2013 - 19:00

El Casal tancant ya la paradeta.-I CDC,no te ningí a la festa de l'Alderdi Eguna.?.O potser Unió se sent mes identificada amb Urkullu.?El President del PNB i part de la seva "familia"politica i tambe del seu electorat no volen la Independencia,ja la tenen.U conexem molt be.Tenen la clau de la ca