Publicitat
Política · 5 de Gener de 2022. 18:17h.

Espadaler oblida que Units mana a la Guàrdia Urbana

Es queixen dels talls a la Meridiana, però no fan res

Espadaler oblida que Units mana a la Guàrdia Urbana

Espadaler en una foto d'arxiu quan Iceta era diputat

El líder d'Units i exconseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha fet un fil a Twitter en el que lamenta que "altre cop talls a la Meridiana. Els ànims de veïns i usuaris estan encesos. És intolerable que Interior desatengui els informes reiterats de l'Ajuntament de Barcelona, Guàrdia Urbana i Mossos. Demanem via Parlament que Joan Ignasi Elena es posi les piles".

"El dret a la manifestació és un dret fonamental que, com a tal, s'ha de preservar i garantir des dels poders públics, però el seu exercici no pot vulnerar continuadament i sistemàtica altres drets com el dret a la mobilitat o al gaudi de l'espai públic, com està passant a la Meridiana", insisteix.

Espadaler critica que "en els talls a la Meridiana, el Govern no pot ser ni espectador, ni còmplice. Reclamem a Joan Ignasi Elena que assumeixi la responsabilitat i que atengui els informes". "Ja n'hi ha prou de mirar cap a un altre costat!", ha afegit.

L'exconseller oblida tanmateix que Albert Batlle, cinquè tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona i membre d'Units per Avançar, és el responsable de la Guàrdia Urbana, ja dirigeix l'Àrea de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona. De fet, en els talls de la Meridiana, en efecte, qui tallen el trànsit són la Guàrdia Urbana.

gu.jpg

Un cotxe de la Guàrdia Urbana tallant la Meridiana el 15 de febrer del 2020 

Batlle, d'altra banda, es va postular per a president de la Generalitat al capdavant d'una candidatura catalanista abans de les eleccions al Parlament. La llista no va fructificar per manca de suport.

84723-batlle.jpg

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 bejota, bcn, 06/01/2022 - 11:16

LO DE MERIDIANA ES COSA DE COLAU Y EL GOVERN.
El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.

#4 José Luis Fernández Garrido, Guadalajara, 06/01/2022 - 09:17

Depende de donde se mire, Sr. Espadaler.
Me explico: si por la inacción se gana algo, aunque no salga en la próxima legislatura, que esta aguante el máximo tiempo posible antes que todo reviente.
También aunque salga elegido, la inacción hace que estemos descansados.
No se olvida de Batlle ni de la Guàrdia Urbana, lo hace a caso hecho "a propo

#3 MaredeDeu, Barcelona, 06/01/2022 - 02:56

Competencialment és la Conselleria d'Interior la única responsable d'autoritzar o no manifestacions i concentracions a la via pública. L'Ajuntament i la Guàrdia Urbana es limiten a fer el possible perquè la mobilitat s'alteri el mínim i els actes autoritzats es desenvolupin amb seguretat. L'únic que poden fer i fan és presentar informes en

#2 Jaume Tutusaus Torrents, GAVÀ, 05/01/2022 - 23:06

Perdoneu, però la competència està en mans de l'autoritat governativa, que és la Generalitat de Catalunya i no l'Ajuntament de Barcelona, ja que segons l'article 8 de la Llei orgànica 9/1983, de 15 de juliol, reguladora del dret de reunió, la celebració de reunions en lloc de trànsit públic i manifestacions, s'han de comunicar a dita autori

#1 Andrea, Barcelona, 05/01/2022 - 22:49

Me parece que la Guardia Urbana no tiene potestad para evitar esas concentraciones porque tienen el visto bueno del Consellerr d'Interior, o es que no ha leído el twit?

#1.1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 06/01/2022 - 13:57

"Tirar balones fuera"es también una técnica bastante común en política