Publicitat
Política · 22 d'Abril de 2015. 19:43h.

Espadaler recorda que els Mossos no són “una policia auxiliar”

El conseller d’Interior demana “capacitat real d’interlocució” amb les policies europees

Espadaler recorda que els Mossos no són “una policia auxiliar”

Espadaler durant el seu discurs a l\'acte del Dia de les Esquadres

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha reclamat aquest dimecres “una capacitat real d’interlocució” amb els cossos de les policies de l’Estat i d’Europa, afirmant que “ni som ni volem ser, ni podem ser, un cos auxiliar; som i volem ser un cos integral que té la competència i és competent”.

Espadaler ho ha dit durant l’acte central del Dia de les Esquadres a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona en què s’han atorgat 227 medalles i set plaques commemoratives a membres del cos de Mossos d’Esquadra (CME), altres cossos policials, la judicatura i la societat civil en reconeixement a actuacions meritòries.
 
En el seu discurs de cloenda el conseller Espadaler ha refermat les competències que el cos de Mossos d’Esquadra té en matèria de seguretat ciutadana, apuntant que “quan reclamem capacitat real, ho estem reclamant en nom de les competències per una major coordinació i eficiència”.

“Res més lluny de la nostra voluntat d’enfrontar els cossos policials, no és només una reclamació competencial, ni un enfrontament. És massa gran l’encomana com per buscar la brega. La irresponsabilitat seria no plantejar aquest debat”, ha subratllat.

Finalment el conseller ha destacat que “per mi ha estat un honor i un luxe servir al País com a responsable polític del cos de Mossos d’Esquadra, una policia al servei del país i de les persones que integra esforç de superació amb humilitat”.

“Avui com a policia tots som més forts perquè hem escoltat les crítiques dels de dintre i dels de fora. L’autocrítica ens fa més forts i més útils al nostre país que servim", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 barcelones, Barcelona, 23/04/2015 - 19:37

Mucho pedir competencias con temas de relumbrón: narcotráfico internacional, crimen organizado, terrorismo yihadista....pero el Metro de Barcelona sigue plagado de carteristas.

#13.1 Anna, Figueres, 23/04/2015 - 20:58

El metro, els trens, les àrees de les autopistes, pobles, ciutats, conreus, fàbriques, botigues, xalets, pisos, masos i qualsevol persona o propietat. CAT és un paradís pels quinquis, vet aquí on ens han portat 35 anys de Pujols i 20.000 mossos, que sembla que només els protegeixen a ells.

#12 El azote de los necios, Barcelona, España, 23/04/2015 - 17:57

Son seguretas........que han aprendido todo de la policía Nacional y la Guardia Civil.

#11 marc, bcn, 23/04/2015 - 15:13

Com es nota que tot el poble catala estima als mossos per la seva feina ben feta.
No, ara en serio per mi poden tots tornar als parques a fumar canutos o a las entradas de las discos que es d on surten la majoria.

#11.1 Teresa, Vilanova, 23/04/2015 - 16:49

No siguis mosso, Marc, aquests són els únics ambients que coneixes?

#10 Jordi, Zaragoza, 23/04/2015 - 09:41

Sr. Espadaler, los Mossos d?Esquadra tienen sus competencias bien definidas, y éstas se circunscriben al territorio de la comunidad autónoma de Cataluña. Los únicos cuerpos nacionales en España son la Policía Nacional y la Guardia Civil, y ellos son los que se coordinan con los del resto del mundo.

#9 Pepe, Barcelona, 23/04/2015 - 08:51

Sr Espadaler, els catalans encara no sabem per quina raó oculta es va crear el cos dels mossos d'esquadra. Més despesa per cap avantatge.