Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2015. 18:40h.

Espadaler: "Som la continuïtat de CiU"

El diputat Xavier Dilmé encapçalarà la llista d'Unió per Girona

Espadaler: "Som la continuïtat de CiU"

Espadaler, amb Dilmé, durant l'acte

El secretari general d’Unió i candidat a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler ha assegurat aquest dimecres que “som la continuïtat de CiU”.

Espadaler, durant la presentació de la candidatura del diputat Xavier Dilmé com a candidat d'UDC per Girona, ha comentat que “assistim a una pugna entre el PP -que ha fet canvis de candidat- i C’s”.

“Volem deixar clar que Catalunya no ha estat mai la prioritat d’aquests partits. Per a C's, Catalunya mai ho ha estat i, per al PP, és evident que tampoc: només cal veure la seva actuació des del govern central. Per a ells, Catalunya és un simple camp de batalla de cara les pròximes eleccions generals”, ha afegit.

En canvi, ha assenyalat que “per a Unió, Catalunya és l'essència, la nostra raó de ser, davant d'aquests que han fet tant mal al nostre país. Uns han tirat la pedra i han amagat la mà en el cas de C's en el tema lingüístic -i som on som pel qüestionament al model lingüístic i educatiu-, i els altres han fet la feina bruta amb la llei Wert i amb tantes iniciatives”.

“Els diem prou de maltractar Catalunya”, ha remarcat Espadaler i ha afirmat que “sempre tindreu Unió al front de qualsevol atac a Catalunya”.

D’altra banda, ha explicat que “els altres -que estimen molt el nostre país, tant com nosaltres, però no pas més- volen portar-lo pel camí de la rapidesa i resoldre l’horitzó nacional en 15, 6 o 4 mesos. Els diem també que Catalunya mereix respecte, seny i fer les coses pas a pas, ambicionant tot el que s'ha d'ambicionar”.

Espadaler ha manifestat que “Unió es presenta per primera vegada en solitari i amb les nostres sigles a les properes eleccions al Parlament. Ho fem amb goig i des del que som: una força política nacionalista, i això no ho perdrem mai de vista”.

I ha afegit que “estem radicalment disconformes amb l'estat actual de les relacions entre Catalunya i Espanya, farts del que representa aquesta asfíxia fiscal per part del PP i la permanent retallada competencial del govern central, d'aquesta pressió permanent que afecta aspectes tan sensibles com els serveis i la seva qualitat, i aspectes essencials com la llengua, la cultura i el nostre model educatiu”. Ha reblat: “Plantem i plantarem cara a aquesta situació”.

El secretari general ha demanat “força i l'aval als ciutadans de Catalunya i als de Girona. Som la continuïtat d'aquella CiU capaç de plantar cara, d'influir, de defensar amb fermesa i radicalitat els interessos de Catalunya i fer-ho dins dels paràmetres de la seguretat jurídica”.

Espadaler ha subratllat que “volem donar sortida democràtica a la nostra situació, amb un acord que sigui sotmès a les urnes al conjunt de la ciutadania” i ha remarcat que en el programa “també portarem altres qüestions que ens ocupen i preocupen i també a la ciutadania; la feina, l’estabilitat laboral, la creació d’oportunitats i el nostre model social”.

Per la seva banda, el president intercomarcal d'Unió de Girona i candidat per la circumscripció, Xavier Dilmé, ha dit que la candidatura de l’assemblea intercomarcal que se sotmetrà a ratificació del comitè és “equilibrada, pel que fa a perfils professionals, edats i territori, amb presència de totes les comarques. Hem volgut incorporar-hi també el potencial institucional del partit, amb diputats al Congrés i a la Diputació i el representant al Senat”.

Dilmé ha desglossat la proposta de candidats de la intercomarcal: Montse Ricart (Vilafant), Josep Valdera (Roses), Núria Galimany (Figueres), Josep Lluís Yécora (Figueres), Pere Maluquer (Pau), Francesc J. Trinidad (Roses), Santi Buscató (Roses).

També Xavier Dilmé (la Bisbal),  Joan Solés (Palamós), Albert Gómez (Palafrugell), Fèlix Isern (Ger), Anna Maria Colomer (Setcases), Joan Casas (Sant Feliu de Pallerols), Núria Gómez, Raquel Sánchez Roura, Eva Palau, Montse Surroca (Girona).

Finalment, Jordi Aurich (Banyoles), Josep M. Pasqual (Vilobí d’Onyar), Ariadna Pujol (Amer), Joan Carles Fernandez Burgui (Lloret de Mar), i Azucena Marín (Lloret de Mar).

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 via fora, Girona, 30/07/2015 - 10:21

Mes aviat del PP

#4 Dionís, Caldes de M., 30/07/2015 - 10:14

Això mes que tranquil·litzar m'inquieta bastant.

#3 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 30/07/2015 - 02:25

De què, moreno?.

#2 Magda, Valls, 30/07/2015 - 00:31

Ara que CIU ja no existeix, qui representa el centre catalanista, les classes mitjanes, els professionals, les pimes, el comerç, els industrials, les famílies?? O es Unió o no hi ha ningú. Com s ha pogut espatllar tot tan ràpidament i d aquesta manera tan delirant??

#2.1 Pep, Vic, 30/07/2015 - 08:19

Jo soc una família nombrosa i em defen perfectament ERC.

#2.2 Magda, Barcelona, 30/07/2015 - 08:22

Magda, el trencament es deu a tanta política trenca-lleis i radical. Els d'Unió han dit prou i en Mas volia salvar el cul i no quedar com una asa baixant-se de l'asa...

#1 Casper, Bcn, 29/07/2015 - 19:39

De CiU no, del PPSOEciu. Yo les votaré. Con una pinza en la nariz, pero les votaré.

#1.1 Jordi O., Barcelona, 30/07/2015 - 09:57

I uns collons els votaràs tu? No em fotis riure.