Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2012. 10:24h.

Espanya destinarà 26 milions al Tercer Món

Anglada ho veu "un disbarat" perquè "la pobresa amenaça un nombre creixent de famílies" de l'Estat

Espanya destinarà 26 milions al Tercer Món

El ministre d'Exteriors, García Margallo, en una foto d'arxiu

L'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), a través del Ministeri d'Exteriors, ha obert la convocatòria anual de subvencions a ONG per a projectes de cooperació per un import total d'uns 26,4 milions d'euros.

El Govern espanyol ha informat que el 65% de les ajudes es dirigirà a projectes en algun d'aquests països: Paraguai, Bolívia, Perú, Equador, Haití, Hondures, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, República Dominicana, Marroc, Mauritània, Algèria, territoris Palestins, Població Sahrauí, Etiòpia, Mali, Moçambic, Senegal, Cap Verd, Níger, Filipines i Vietnam.

A més, un mínim del 25% del total de la partida -poc més de 6,5 milions- haurà de finançar projectes en els anomenats països menys avançats, és a dir, els més pobres.

En aquest sentit, el president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha demanat que es deixi sense efecte la partida pressupostària que Exteriors repartirà entre ONG per portar a terme projectes més enllà de les nostres fronteres.

El líder de la formació ultradretana considera "un disbarat enviar fons d’ajuda a l’estranger quan al nostre país la pobresa amenaça un nombre creixent de famílies, i sabent que la situació s’agreujarà encara més per a moltes d’elles després de les asfixiants mesures aprovades pel govern del Partit Popular”.

Anglada s’ha referit a la pujada de l’IBI, l’imminent augment de l’IVA, l’eliminació de les ajudes a la dependència, la retallada pressupostària per a la inserció laboral de les persones amb discapacitats i el copagament farmacèutic, per sostenir que “és lamentable que s’anunciï que no hi ha diners per mantenir un sistema de cobertura i atenció social per als espanyols, però sí per a iniciatives a milers de quilòmetres del nostre país”.

Finalment, ha advertit que “els diners que el PP envia avui a l’estranger són fruit també del treball de moltes persones que actualment es troben en situació de desprotecció i que mereixen la nostra atenció de manera prioritària”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 ninas , Barcelona, 08/07/2012 - 22:40

Vole dir " Espanya " què no es el tercer món?

#5 Cigronet, SFG, 08/07/2012 - 09:48

I d'aquests 26 milions, quants aniran destinats a aquests països, i quants aniran a parar a les butxaques de qui tots podem ja imaginar ???

#4 Pere, BCN, 07/07/2012 - 14:02

I Catalunya 18.000 milions d'euros, però només a una dictadura del tercer món situada al nord de Gibraltar.

#4.1 Albert, Terrassa, 07/07/2012 - 16:29

26 milions d'euros? Més aviat son 20.000 milions d'euros anuals desde fa 30 anys que dónem als tercemundistes espanyols, i tot i així, continuen amb el seu subdesenvolupament i la seva corrupció massiva. Valdria més donar-ho a països que no s'ho gastin amb toros, cerveses i coca.

#3 Ricard, Badalona, 07/07/2012 - 13:12

O sigui que Espanya destinarà 26 milions a si mateixa. Ja és això, ja...

#2 Seny, bcn, 07/07/2012 - 11:57

De cada dia està més clar que l'únic partit polític amb seny i que mira pels interessos de la gent del país és la PxC. Les paraules d'Anglada estan carregades de sentit comú.