Publicitat
Política · 14 de Maig de 2009. 09:50h.

Espanya, emprenyada

La xiulada a l'himne encén la resta de l'Estat i demanen que el Barça no torni a jugar la Copa

Espanya, emprenyada

Una estelada oneja davant el Rei

La xiulada als Reis i a l'himne ha encès els ànims de molts ciutadans de l'Estat espanyol, que no han dubtat a 'llançar-se' als fòrums dels diaris digitals per a palesar el seu malestar. També els propis mitjans de comunicació han estat molt crítics amb els esdeveniments i s'han unit per a denunciar el que consideren "una vergüenza" per la Copa del Rei. La xiulada a l'himne ha aconseguit unificar criteris entre emissores que habitualment defensen punts de vista oposats com són la Cope i la Ser.

D'aquesta manera, l'edició digital del diari Marca -el portal d'Internet més visitat de tot l'Estat espanyol- ja denunciava en el 'directe' que "una gran parte de Mestalla pita las notas de el himno de todos los españoles. Una actitud lamentable. Una auténtica vergüenza que no se merece la Copa ni nadie". També es mostraven molt crítics amb TVE per censurar l'himne i després emetre "un montaje" en el descans.

La noticia dels fets ja compta amb més de 2.100 comentaris -el triple que la crònica del partit, malgrat ser un web esportiu- d'internautes que es consideren "humillados". Alguns aposten que una 'mà negra' no permetrà que es torni a repetir una  final amb aquests dos equips. La demanda més repetida és que tant Bilbao com Barcelona "no jueguen más la Copa", i els insults a Catalunya i el País Basc es multipliquen, malgrat els esforços del moderador per intentar evitar-ho. Molts consideren que l'àrbitre hauria d'haver suspès el partit i els Reis haurien hagut de marxar.

Igualment, molts usuaris de Marca són partidaris de donar la independència a Catalunya i el País Basc, i que "jueguen una liga contra el Espanyol, el Sabadell o el Lleida, a ver como llenan el Camp Nou". D'altres consideren que la censura de l'himne va respondre al fet que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, sigui del Barça i "no quiere que se vea como la afición de su equipo del alma abuchea el himno".

Els culers de la resta de l'Estat reivindiquen el seu barcelonisme, però es confessen "avergonzados", malgrat insistir als comentaristes que "no todos somos iguales". "Viva España y Visca el Barça" és la consigna més repetida d'aquest sector.

D'altra banda, la cadena Cope no va dubtar en titular en portada "Lección de odio". El seu periodista més conegut, Federico Jiménez Losantos, s'ha sumat a la petició de que els dos equips no tornin a disputar "la Copa de España". La Ser, per boca de Paco González, admetia en el seu moment que "esto nos jode bastante". L'ABC defineix com a "bárbaros" els afeccionats bascos i catalans y El Mundo parla de "bochorno".

Publicitat
Publicitat

323 Comentaris

Publicitat
#323 Jordi (i ja acabo), Barcelona, 19/05/2009 - 16:17

Para mostrar el odio a los CAT, cualquier escusa es buena... Pero luego los mismos que rajan del Barça, luego lo hacen suyo y lo nombran el único representante ESP de la Champions... Alguien ha silbado? Somos personas como el resto, però sabem idiomes

#322 Jordi continuació, Barcelona, 19/05/2009 - 15:56

Puyol Xavi... van xiular? Van amb la selecció roja? No en feu 1 gra massa! Les aficions van ser exemplars i no ho diuen enlloc! Vergonya em faria contestar els xiulets a l himne amb més odi del que ells ens atribueixen. Visca Catalunya, Fora l enveja

#321 Jordi, Barcelona, 19/05/2009 - 15:47

Visca el Barça!!! Trobo lamentable que es confongui un esport amb política. Primer de tot: LLIBERTAT D'EXPRESIÓ! O no la tenim tots els "espanyols"? Fer-nos fora de la competició? Ximpleries...

#320 Bucarelli, Sevilla, 18/05/2009 - 03:26

Gigantesca gamberrada, ha salido en todas las televisiones extranjeras. Catalanes y Vascon en estado de histeria desaforada, enseñando el trasero, rebajándose a blandir pancartas en Inglés. Y yo que pensaba que los Catalanes eran gente elegante... glup.

#319 Núria, BCN (CAT), 16/05/2009 - 23:23

Ves per on quina notícia. ESP està permanentment emprenyada amb CAT o les amenaces els insults el robatori sistematic i el menyspreu són signes d'amor? L'estat ESP és intolerant per naturalesa tan és xiular com no fer-ho. I si tirem d'hemeroteca?