Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2012. 21:36h.

"Espanya ens ha tractat com una colònia"

Felip Puig demana una "majoria sobiranista" de 90 diputats al Parlament

"Espanya ens ha tractat com una colònia"

Puig, durant l'acte

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que Espanya ha tractat Catalunya "com una colònia, com uns vassalls". Durant un acte de precampanya de CiU a Martorell per parlar de la transició nacional, Puig també ha parlat de la necessitat d'arribar als 90 diputats sobiranistes al Parlament després de les properes eleccions.

"Al final ens faran veure una pel·lícula que no és la real. Sobretot, tot això ho estem fent per la gent, per la cohesió social, per garantia de l'esperit comunitari. Per ser un país que segueixi sent solidari i integrador. Un país que genera riquesa, exportador, creatiu, primera potència turística d'Europa. En definitiva un país del qual ens volem sentir orgullosos", ha comentat.

"No és en contra de ningú. Les relacions amb Espanya poden ser molt més naturals, molt més simpàtiques, molt més de tu a tu. Espanya sembla ser que només sap tractar bé a la gent de tu a tu. A nosaltres ens ha considerat com si fóssim una colònia, uns vassalls, allò vinga a trepitjar-nos. I ara; què s'han cregut aquests, que Catalunya és dels catalans? Doncs sí senyor, és dels 7,5 milions de catalans que hi viuen i que hi treballaven", ha afegit.

Segons Puig, per arribar a la sobirania "necessitem una majoria al Parlament, de com a mínim 90 diputats sobiranistes, independentistes, nacionalistes, és a dir, aquella gent que està disposada des de la democràcia a veure si el país pot triar el seu futur. Hem de superar els 90 diputats i ara en tenim 86 entre CiU, ERC, ICV, SI i el Laporta".

D'altra banda ha comentat que després de 30 anys de males relacions amb Espanya i dèficit fiscal, la culpa no és d'Espanya en sí, sinó "de les oligarquies espanyoles que estan allà a Madrid. Polítiques? És clar, també, però mediàtiques, intel·lectuals, universitàries, religioses, financeres, empresarials… Els que manen a Espanya".

"Després de 30 anys de renovada generositat i de compromís de Catalunya per ajudar a recuperar la democràcia, a recuperar econòmicament un estat, Espanya, que no havia sortit d'alguna manera del subdesenvolupament del segle XVII. I entra a Europa, l'ajudem a entrar a Europa, i consolidem la democràcia, i ens en sortim entre tots, i amb el catalanisme de Catalunya, un estat modern. I aportem diners, els diners dels catalans", ha afirmat.

Per la seva banda, Xavier Fonollosa, tinent d'alcalde de Martorell, ha manifestat que "després d'haver pagat en aquests 30 anys 300.000 milions d'euros de més, la pregunta de si n'hi ha per tant cadascú se la pot respondre per si mateix". "Comença una nova etapa marcada per la manifestació de l'11 de setembre en la qual els catalans haurem de decidir el nostre futur, tal com ha explicat el president Mas", ha explicat.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha considerat que "perquè prosperi la transició nacional només pot ser de la mà de CiU. Fixeu-vos en el discurs del Mas. És ponderat, educat, reflexiu, serè, no es posa a la boca a ningú. Sempre en positiu. Amb el que li diuen cada dia algun cop es podria rebotar de la mateixa manera, però no ho fa mai".

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#27 BEJOTA, BCN, 25/10/2012 - 16:33

NO ,SR.PUIG,NO. LO QUE HA PASSAT DURANT 30 ANYS, ÉS QUE CATALUNYA HA FET I DESFET A TOTA ESPANYA AMB AQUESTA PERVERSA LLEY ELECTORAL.TOT UN ESTAT MANEGATI PLEGAT PER UNA MINORIA AMB LA INTENCIÓ DE FER FEBLE L'ESTAT.

#26 Johan, josa de cadi, 25/10/2012 - 14:07


Lúnica colònia es la de LABANDA de PUIG. molt bona colonia catalana
LA BANDA son dels nacionalistes que menteixen , imposen i discriminen als que no pensen com ells.
E-noticies censura misstages dels que no li agrada.

#25 spanish, Madrid, 25/10/2012 - 13:12

90 ? la majoria absoluta son 68 ? ara hi ha 78 , ja son mes que suficients pel que volen fer no ? el problema es que potser no saben que volen fer

#22 cccc, bcn, 25/10/2012 - 09:57

Volguer trencar l'satuts quo per seguir sent el q ja s'és no te gaire sentit.

#22.1 Cardes pena, renegat, Barcelona, 25/10/2012 - 10:14

L'statu quo, -que no satuts quo, sòmines-, és que Catalunya és una nació a punt de recuperar la llibertat i tu ets un pobre esclau que defensa el dret del teu amo a mantenir-te encadenat.

#22.2 SI, que en cardes!, 25/10/2012 - 11:16

#22.1

Cardes pena, quina llibertat? Ara no ets lliure per a què? Ens vols dir q els teus representants independentistes al parlament han estat escollits antidemocràticament?

#22.3 ccc, bcn, 25/10/2012 - 14:33

Gràcies per la correcció Cardes Pena. LLastima dels insults, però la teva forma d'expressar-te demostra q la cultura no és incompatible amb la més absoluta intolerància i que molts no voleu la llibertat si no la dictadura

#21 Darreres notícies, de la metròpoli, 25/10/2012 - 09:49

Que diu el Mariano el Breve, que els punts negatius a e-noticies, a partir del 25 de novembre ja no els podrà pagar com abans, que els homes de negre d'Europa no li han deixat pressupost ni pels puros que fumava.
Aprofiteu els darrers dies de bicoca, espanyoleros!