Publicitat
Política · 18 de Maig de 2009. 23:09h.

"Espanya fa figa"

El promotor de la xiulada considera que servirà per a "infondre moral de victòria als catalans"

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, que ha estat un dels impulsors de la xiulada contra l'himne espanyola durant la Copa del Rei, ha afirmat en la primera part d'una entrevista amb e-notícies després dels esdeveniments que ell "no és el dolent de la pel·lícula, sinó el bo". "El que pensin a Madrid no m'importa", ha afegit.

Espot considera que la xiulada ha servit per a "infondre als catalans una moral de victòria ampla  i suficient com per a endegar un procés de secessió". "El que va passar a Mestalla va ser un èxit del qual ens hem de congratular tots els catalans", ha indicat.

En la seva opinió, "l'Estat espanyol és una entitat política molt i molt feble" malgrat els seus "cinc-cents anys d'història", com demostra que la protesta hagi provocat "un terratrèmol polític". Santiago Espot assegura, d'altra banda, que "els seus fonaments van fent figa", i augura que, "amb un parell de xiulades més, l'Estat espanyol està finiquitat".

El dirigent independentista també considera que el Govern espanyol mai enviaria els tancs "al carrer" en cas d'independència, perquè "és absolutament inviable". "L'Exèrcit que tenen els espanyols està integrat bàsicament per gent de Sud-amèrica, i aquesta gent tampoc estaria disposada a defensar la unitat de la pàtria", insisteix.

Respecte a les reaccions a la resta de l'Estat, afirma que "em preocupa poc", perquè "la imatge dels catalans a Espanya tradicionalment sempre ha estat la imatge de gent garrepa, el jueu de la península ibèrica, i que parla català per una mena de malaltia mental".

"Castella, que és l'ànima d'Espanya, és una mentalitat que no tolera la diferència", afegeix. Espot considera que "la imatge d'una xiulada no canviarà la nostra imatge, ni la millorarà ni la empitjorarà", acaba.

Santiago Espot, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

105 Comentaris

Publicitat
#105 Tildon, Barcelona, 11/05/2010 - 19:38

El independentisme creix amb fortalesa.
La victòria serà dels partidaris del sí.
Poble desperta't !
Poble aixeca't !
Poble camina !

#104 william, MALLORCA, 27/05/2009 - 16:00

AQUI TENIM EL EXEMPLE DE LA CATALUNYA DEMOCRATICA I PLURAL. ES TIO MES FEIXISTE QUE MARE HA DONAT AL MON .

AXI VOLEN UNA NACION CATALANA?

FALTAN EL RESPECTE ELS DEMES PAÏSOS ?

MALAMENT NANOS

visca espanya¡¡¡¡
BALEARS NOT IS CATALONIA

#103 Ton, Barcelona, 23/05/2009 - 11:58

Què gran. Aquest personatge sí que els té ben posats.

#102 lakukafera, Barcelona, 20/05/2009 - 09:27

A Juan Español Español, només dir-li que el seu comentari es propi dels seus cognoms. Es decalifica ell solet. Lo dolent és que en hi ha molts com ell que només saben insultar.

#101 loli, vilanova, 20/05/2009 - 02:18

... y es que siempre habla una coja. Y del pié que más cojea.35