Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2013. 18:04h.

"Espanya ni odia ni va robar abans ni ara a Catalunya"

El president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel: "l'aparell propagandístic del feixisme és el que ara intenten aplicar els nacionalistes catalans"

"Espanya ni odia ni va robar abans ni ara a Catalunya"

Valcárcel, en una imatge d'arxiu. (Foto: carm.es)

El president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, ha assenyalat que "Espanya ni odia ni va robar abans ni ara a Catalunya". També ha assenyalat que el simposi Espanya contra Catalunya "fomenta l'odi al més pur estil feixista". "Plantejar la relació d'Espanya i Catalunya en un pla de confrontació des de la manipulació, la mentida, a través de la Història i la cultura, és una absoluta baixesa moral", ha insistit.

"El nacionalisme i el feixisme sempre han utilitzat la propaganda. En aquest sentit, són idèntics. L'aparell propagandístic del feixisme és exactament el que ara intenten aplicar els nacionalistes catalans amb veritable ímpetu", ha indicat en una entrevista a El Mundo.

El dirigent PP ha remarcat, sobre l'acord per la pregunta i la data de la consulta, que "es consuma la mentida del Govern català a la resta dels catalans, perquè la pregunta no té recorregut. La consulta no és possible, i no serà admesa. Està condemnada al fracàs", ha reblat.

Per a Valcárcel, "és una bogeria. Crec que Mas s'ha ficat en un toll del qual no sap sortir, i s'ha entregat als que el van a ficar en terres pantanoses de les quals no se'n sortirà. Està perdut i el referèndum serà la seva tomba política".

Segons el president murcià, "no hi haurà referèndum ni independència. Potser vulgui portar-nos a una confrontació irresponsable, però els espanyols no hem d'entrar -hi".

"No crec que sigui necessari arribar a l'aplicació de l'article 155. Rajoy fa el que ha de fer. La unitat d'Espanya és inqüestionable, i si algú la vol qüestionar s'haurà d'enfrontar a un Govern que serà absolutament fort, robust i no deixarà la més mínima escletxa a que puguin haver aventures secessionistes com les que pretenen", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#40 JOSEP RUIZ GARCIA, SANTA COLOMA DE FARNERS, 17/12/2013 - 12:17

ELS MEUS AVIS FA UNS CENT ANYS VAREN HAVER DE FUGIR DE LA REGIO DE MURCIA PER TREURE-S LA GANA . CATALUNYA ELS I ENS VA DIGNIFICAR LA VIDA DONANT OPORTUNITATS ALS QUE VOLIEN TREBALLAR I NO VIURE DEL SUSIDI.
AIXI QUE SR.PRESIDENT DE MURCIA ABANS DE XERRAR INFORMI'S.

#40.1 Raimon Rodríguez, Mataró, 17/12/2013 - 18:35

Mire, Ruiz, hace un siglo no había subsidios, ni en Murcia ni aquí. Así que antes de charlar, infórmese, caballero. Además, cree usted que aquí, en su futuro imperio, ¿no hay gente que pasa hambre? Mire, los catalanes y el resto de los españoles somos casi iguales.

#40.2 JOSEP RUIZ GARCIA, SANTA COLOMA DE FARNERS, 17/12/2013 - 19:19

SR. RAIMON RODRIGUEZ SUPOSO QUE VOSTE TAMBE DEU SER FILL O NET D'EMIGRANT I SE SENT ESPANYOL, JO NO.. SAP COM EN DEIAN A MURCIA FA CENT ANYS, (ARA NO HO SE) : LA TIERRA DE LAS TRES OSECHAS "ESPARTO""MOCOS" I "LEGAÑAS"
COM A LAS HURDES CULPABLES L'OLIGARQUIA MADRILENYA.NO BUSQUI EXCUSES

#39 Josep, mataro, 17/12/2013 - 11:02

Murcia, el president de la comuntat amb l'índex més alt de corrupción, donant lliçons. El món al revés.

#38 Antonio, Granollers, 17/12/2013 - 09:07

Si Vd. me hace escoger entre la tierra de mis antepasados, Lorca, y la mía y de mis hijos, tengo muy clara la elección. No me ponga, por favor, en ese dilema. Catalunya és una nació i com a nació ha de ser lliure d'escollir el seu futur.

#37 Gerard del Clot, 9nov2014.com, 17/12/2013 - 06:57

Nos vamos, ya no molestares más hombre.Adéu Valcarcel

#36 Francina, Reus, 17/12/2013 - 01:05

Fa pocs dies parlant amb una coneguda que és de Segovia i viu a Madrid es referia a nosaltres com a nacionalistes catalans però ella no es reconeixia com a nacionalista espanyola. La comparació no l'entenia de cap de les maneres. I és que sols entenen el que volen.