Publicitat
Política · 17 de Maig de 2018. 16:54h.

Espanya no cedeix

El ministeri públic demana a Llarena que presenti una altra euroordre contra Comín, Puig i Serret

Espanya no cedeix

D'esquerra a dreta, Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret

La fiscalia ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que dicti una nova euroordre perquè Bèlgica extradeixi els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. La petició del ministeri pública arriba l’endemà que la justícia belga rebutgés les peticions d’entrega per errors i defectes de forma.

L’escrit que la fiscalia ha adreçat a Llarena argumenta que les discrepàncies amb les autoritats judicials belgues són de caràcter “formal” i no “sobre el fons de la reclamació”. La fiscalia assegura que la resolució de processament “constitueix títol judicial suficient per fonamentar l’emissió d’ordre europea de detenció i lliurament dels tres fugats”. També afirma que “satisfà plenament” els requisits de les euroordres.

El ministeri públic defensa que l’ordre de processament “inclou una relació detallada dels fets delictius que se'ls imputen, els elements indiciaris en què se sustenta la imputació, una qualificació jurídica molt més precisa dels fets al dictar-se en un estat més avançat de la investigació”.

En cas que el magistrat Llarena faci cas de la petició de la fiscalia, es tractaria de la tercera euroordre dictada pel Tribunal Suprema a Bèlgica contra els exconsellers Comín, Serret i Puig.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 Demetri, Barcelona, 18/05/2018 - 11:00

Per molt cofois que surtin a la foto la processó va per dins. Aquests sediciosos ja tenen la condemna real de que no poden posar un peu a Espanya, tot i que potser també veuen colmat el seu somni de no trepitjar mai mes la peninsula. Tanmateix els que ara estan tancats els deuen maleir, perque la fuga d'aquests covards els va tancar a ells.

#8 Veciana, Barcelona, 17/05/2018 - 20:14

No m´agradaria ser ara mateix a Bèlgica...un islamista ha escapat d´una presó francesa.El més lògic és que hi vagi a beure cervesa i menjar musclos.

#7 Luigi., Barcino, 17/05/2018 - 19:13

Los abogados han entregado al tribunal alemán la resolución de los belgas para que la tengan en cuenta y estos han recordado que:" como es preceptivo, también Alemania analiza si se dan las "condiciones formales" para una extradición de Puigdemont". O sea que les están diciendo lo que tienen que hacer,por si no lo sabían.Ja ja ja

#6 Jordi BR, L'H, 17/05/2018 - 18:18

Tremoleu tremoleu que Llarena ha enviat carta als alemanys perquè ha comès el mateix error amb l'ordre de detenció. A veure si us adoneu que van triar el jutge més ninot per fer tot el que volgués el govern i així de ridícula està quedant Espamya

#6.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/05/2018 - 21:26

El futuro de Trilemont, como el mismo dijo, es bastante negro. O el trullo o toda la vida comiendo mejillones con Comín. Él lo sabe, tu parece que no.

#6.2 Jordi BR, L'H, 18/05/2018 - 10:43

Evidentemente que el futuro es negro igual que el presente, mientras nadie , de momento, exija a España que no puede tener presos políticos y políticos exiliados

#6.3 pepe, andorra, 18/05/2018 - 12:22

es q España no tiene presos politicos, de momento los unicos q exigen son los separatas y sus aliados,Soros y compañia. Presos politicos son los marroquies encerrados por protestar en el Rif y en Yareda, pero claro, sobre eso, el mas absoluto silencio. Eso es represion, eso son presos politicos, lo q tu dices es, sencillamente, falso.

#6.4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/05/2018 - 22:10

Jordi , cansino, por mucho que mientas no harás que los delincuentes presos por sus acciones se conviertan en lo que a ti te gustaría. Mientras tanto disfruta de tu fascista.

#3 Jordi BR, L'H, 17/05/2018 - 17:37

Tercera o quarta??? La justicia española no deixa de oferir-nos arguments i arguments que demostren el club de la comèdia en el que s'ha convertit i només ha faltat la sentencia de la manada per veure lo retrògrad que és i que està constituït per jutges més propis de l'anterior règim que no pas l'actualitat

#3.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/05/2018 - 18:28

Si los belgas usan la excusa de la forma, se hace una nueva y ya está. No veo el problema. Para vosotros cualquiera que os lleve la contraria es malo, ya lo sabemos.
Para club de la comedia no hace falta salir de Cataluña. Hoy Torrademont/Torracolllons ha hecho su primer numerito.
Pronto se volverá a Alemania, le ha gustado el yogur.