Publicitat
Política · 20 de Juny de 2008. 12:22h.

Espanya no considera delicte l'ultratge a la bandera... letona

Va fer "múltiples gestions d'alt nivell" per alliberar dos condemnats espanyols

Espanya no considera delicte l'ultratge a la bandera... letona

Alfons López Tena

El Govern espanyol no va condemnar l'ultratge a la bandera de Letonia quan el 30 de maig del 2007 els joves Edén Galván i Miguel López Beltrán van ser arrestats per "prendre's unes copes i despenjar unes banderes letones d'uns fanals", en paraules de l'ambaixador espanyol a Letonia. El Govern va transmetre llavors a l'ambaixador de Letonia la seva "preocupació" per l'empresonament dels joves i des del Ministeri d'Exteriors es van comprometre a realitzar "quantes gestions siguin necessàries" per a trobar una "solució satisfactòria i positiva" a la seva situació. Fins i tot el ministre Miguel Àngel Moratinos va presumir de les "múltiples gestions diplomàtiques i consulares d'alt nivell" que en el seu moment es van fer perquè se'ls retiressin els càrrecs i per a la seva posada en llibertat.

En aquest sentit, el vocal del poder judicial i promotor del Cercle Sobiranista, Alfons López Tena, ha recordat en un article a Público que "un català està a la presó per ultraje a la bandera espanyola, tres espanyols no estan a la presó per ultraje a la bandera de Letonia. En tots dos casos es tipifica com delicte l'ultraje als seves respectivas banderes, i en ambdós casos van ser condemnats. La diferència està en què quan eren els espanyols els condemnats, les autoritats espanyoles es van mobilitzar per a evitar el seu ingrés a la presó i aconseguir la seva sortida del país".

López Tena lamenta que ara les autoritats, fins i tot "aquest català tan gelós en el seu paper d'oncle Tom, no han mogut un dit per a evitar el seu empressonament", a més de considerar que "l'ultraje a la bandera no ha de penalitzar-se sinó considerar-se com un dret constitucional". "Empresonar a qui ultratja la bandera constitueix un ultraje mésrngreu als valors de la llibertat que aquesta bandera que hauria dernrepresentar, com la llibertat d'expressió; però el que resulta inadmissible és la doble rasadora de les autoritats espanyoles, per a qui només és objecte de repressió l'ultraje a la bandera espanyola, no el de les alienes".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Pasaba por aquí y leí/olí las flatulencias de López Tena., Bcn., 21/06/2008 - 18:39

López Tena, ese fedatario público expedientado por la fea costumbre de dar fe "a distancia", elevado por CiU al CGPJ para socavar los cimientos del Estado opresor, confunde Letonia con Cataluña, y no, Cataluña no es Letonia, sino LETONA, la llet nostra.

#28 Perry Mason, Vulpellac, 21/06/2008 - 15:05

Elisabet, que te hagas llamar así en España i no Isabel ya lo dice todo sobre ti, eres una quiero i no puedo ni podrás nunca.
Para los demás a Franki niega haberlo visto el policia agredido, y así consta en el juicio.
Franki és un preso político.

#27 Josep, Blanes, 21/06/2008 - 03:47

No es posa a ningú a la presó per ultratge a la bandera... (Quanta gent estaria llavors empressonada a Catalunya?). El que no es pot és anar de salvapàtries, llençant objectes i amenaces als mossos, cremant contenidors i fent pintades i destrosses. Presó!

#26 Reverte, BCN, 21/06/2008 - 00:56

Supuren pus espanyolista, visca Catalunya, Forza Italia.

#25 FAUS, A CORUÑA, 20/06/2008 - 23:57

ahora entiendo porque PUBLICO no vende un periódico.con elementos como este así les va, por cierto, sir lópez tena,sus apellidos no son de lo más catalanista, y su origen creo que es valenciano...sobran los comentarios...PATETICO Y PARA MEARSE DE RISA-