Publicitat
Política · 23 d'Abril de 2014. 20:30h.

"Espanya no ens roba"

Joaquim Coll: "Cal deixar-se de punyetes"

"Espanya no ens roba"

Una imatge de l'acte de presentació de Societat Civil Catalana

Societat Civil Catalana, la considerada ANC 'unionista', s'ha presentat en un acte al Teatre Victòria de Barcelona amb èxit de públic perquè hi ha gent que s'ha quedat a fora. Un dels oradors, Josep Ramon Bosch, de Santpedor, ha proclamat que "Espanya no ens roba, Espanya ens estima" i que "és l'hora catalans de fer feina, la de fer una Espanya gran sense angoixes ni cadenes.

Els diferents oradors, alguns en vídeo emès per l'organització, han explicat que "Catalunya no és monolítica i que no tot el món és independentista" o que ""ningú no pot fer-nos sentir estrangers a la nostra pròpia terra".

El vídeo, en efecte, ha fet una crida a mobilitzar-se contra el procés sobiranista que, en la seva opinió, crea una "fractura en la societat catalana". "La independència ni la volem ni ens convé", ha assegurat un d'ells.

També, citant Ferrater Mora, ha dit que "molts catalans han perdut el seny demanant la secessió" i que "Catalunya ha d'asserenar-se per evitar mals irreversibles". José Domingo, que havia estat diputat de Ciutadans, ha manifestat per la seva banda que "el procés sobiranista ha estat el 'caldo de cultiu' de la divisió social".

Domingo ha demanat a Espanya que "no confongui Catalunya amb els separatistes". "El futur d'Espanya depèn de nosaltres, dels catalans", ha afegit.

Mentre que l'historiador Joaquim Coll, considerat proper al PSC, ha manifestat que "la secessió ens faria més pobres, aquesta és una dada irrefutable" i ha assegurat que afectaria, sobretot, les classes mitjanes. En la seva opinió, "la independència és un mal negoci" perquè "els catalans no som un poble oprimit".

Coll, que ha fet un discurs molt aplaudit, ha reconegut que era "federalista i d'esquerres", però ha fet una crida a "deixar-se de punyetes" perquè "estan abocant el país a una obsessió malaltissa per la independència". L'historiador ha equiparat la consulta a "tirar-se per la finestra".

L'acte ha comptat amb la presència, entre el públic, de l'exdelegat del Govern espanyol a Catalunya amb el PSOE i actual diputat al Congrés, Joan Rangel; diputats de Ciutadans com Jordi Cañas o Matías Alonso; i dirigents del PPC com Andrea Levy Soler o Maria Ángeles Esteller. També hi havia el president del Círculo Ecuestre, Borja García-Nieto.

Publicitat
Publicitat

98 Comentaris

Publicitat
#62 Espanyols de dretes=espanyols d'esquerres=LLADRES, Lleida, 24/04/2014 - 14:11

Al final el corrupte unionista del Joaquin coll és treu las careta i ja diu que li es igual el federalisme i ser d'esquerres, només li importa la ejpaña una grande i libre, com al genocida afeminat de Ferrol, Franco. El més semblant a un espanyol de dretes(franquista), és un d'esquerres (dels GAL).

#62.1 Pijoaparte, El Carmel, 24/04/2014 - 14:42

Un comentari molt propi de la il-luminada mentalitat separatista d'alt nivel intel-lectual, mentalitat moderna, oberta i plena d'ideias producte de profondas reflexions.

#61 BEJOTA, bcn, 24/04/2014 - 12:54


Nació Digital ha preparat una gran enquesta per als lectors.

El seu vot s'ha desat correctament. Gràcies per participar-hi.


Vots totals: 1.441.458

Sí i Sí: 374.112 (25,95%)

Sí i No: 4.855 (0,34%)

No: 1.062.491 (73,71%)

#60 ramon, barcelona-c, 24/04/2014 - 12:35

El sr Coll un català que forma part d'un segment de la societat catalana que sempre ha existit que es la que sempre ha posat pedres en el desenvolupament plé de la nació,provincians reals.Aquests individus,en Rangel ja es veia,no existeixen a Castella allà no creuen en les dones mig embarassades.

#59 Kropotkin, Vic, 24/04/2014 - 12:16

Nos repugna la lengua catalana, cultura catalana, iniciativa catalana, consciencia catalana? ¿Los impuestos catalanes? Ésos sí son bienvenidos...jua, jua...os dejo, q sale el Rivera en Intereconomía, progresismo del fino...jua, jua

#59.1 pedrorepublik, barcelona, 24/04/2014 - 13:24

Intereconomia esta cerrada tete.

#58 Joanjo, bcn, 24/04/2014 - 12:11

Bé, és l'Estat Espanyol que ens roba... però ja no es tracta de si ens roba o no ens roba, si no de que volem votar