Política · 8 d'Abril de 2014. 22:35h.

Espanya no escolta

El Congrés rebutja una consulta legal amb els vots del PP, PSOE i UPyD

Espanya no escolta

Una imatge de Turull, Rovira i Herrera a l'hemicicle del Congrés

El Congrés dels Diputats ha rebutjat -amb els vots del Partit Popular (PP), PSOE (també els diputats del PSC), UPyD, Foro Asturias i UPN- la proposta del Parlament de Catalunya de traspassar a la Generalitat la competència per celebrar la consulta sobre la independència. El debat també ha desmuntat les expectatives que s'havien creat davant una possible oferta econòmica del Govern del PP.

La proposició, aprovada al Parlament amb el suport de CiU, ERC i ICV-EUiA, ha rebut els vots favorables de 47 diputats: del grup parlamentari de CiU al Congrés, el PNB, BNG, ERC, Amaiur, el grup d’IU-ICV-Cha i bona part del grup mixt amb els vots de Nueva Canarias, Compromís i Geroa-Bai. De la seva banda, Coalició Canària ha optat per l’abstenció.

El debat s’ha iniciat pocs minuts després de les quatre de la tarda amb la intervenció del secretari de la mesa del Congrés, Ignacio Gil Lázaro (PP), que ha tingut problemes per pronunciar la paraula Generalitat, durant la lectura que ha fet dels motius pels quals la consulta no pot ser legal. A continuació ha estat el torn del president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, per defensar la proposta catalana.

Turull ha advertit que “ningú no subestimi el que està passant a Catalunya”, i ha afirmat que “el poble de Catalunya no s’ha ficat en un carreró sense sortida, que ningú no s’enganyi”, afegint que “els catalans som conscients que prendrem la decisió més important de la nostra història”.

La secretaria general d’ERC, Marta Rovira, de la seva banda, ha defensat la consulta sobiranista: "Votarem i guanyarem el nostre futur!”. També ha dit que “la millor manera de treballar per als nostres fills és construir un estat útil per als nostres fills”.

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha afirmat durant la seva intervenció al Congrés que “són presoners de l’anticatalanisme que han sembrat”, en referència als dirigents del PP, i ha assegurat que “qui trenca Espanya és qui no accepta el dret a decidir”.

Després dels discursos dels tres diputats catalans, ha estat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, qui ha exercit el seu torn de paraula tot i la incertesa que s’havia creat sobre la seva intervenció. Rajoy ha assegurat que “estimo a Catalunya”. També ha dit que Catalunya sense Espanya serà com “l'illa de Robinson Crusoe”. 

El cap de l’executiu espanyol també ha manifestat que “defenso la permanència de Catalunya dins d'Espanya. No tan sols és una qüestió de legalitat, és una qüestió de sentiments”.

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez-Rubalcaba, ha assenyalat que “es pot revisar el sistema de finançament cada 5 anys, però no és tolerable que a Catalunya es digui ‘Espanya ens roba’”.

El líder del PSOE, que també ha dit parlar en nom dels socialistes catalans, ha expressat de nou el seu rebuig a la celebració d’una consulta sobre la independència de Catalunya i ha apuntat que “Espanya sense Catalunya és una altra cosa. Espanya no és”, ha afegit Rubalcaba.

Publicitat
Publicitat

75 Comentaris

Publicitat
#58 LA DEMOCRÀCIA , SEGONS ELS ESTELATS.............., La Catalunya decadent del sobiranisme..., 09/04/2014 - 17:30

Tenim una llengua que és la nativa del 40% dels catalans,ergo la considerem l'unica i l'imposem a l' escola i l' esfera pública.D'aquí derivem una Nació, no en sentit modern,sino identitari (només és català qui parla català) i ja embogim i inventem el principi de que tota Nació té dret a decidir.

#57 "Que Europa no es disloqui" (Manuel Valls DIXIT).., "Que Europa no es disloqui" ............, 09/04/2014 - 17:16

1)El nou primer ministre de França, el CATALÀ
Manuel Valls (DIXIT) :

2)"Que Europa no es disloqui"

3)El nou primer ministre francès diu que "l'augment de populismes fragilitza el projecte europeu"

4)El nou primer ministre de França,el CATALÀ
Manuel Valls NO VOL La SECESSIÓ de CAT.

#56 Tirant, Bcn, 09/04/2014 - 17:08

"Espanya no escolta diu el titular" ... I tant que escolta ... Ahir va estar escoltant pacientment durant un munt d'hores ... Però senzillament va dir NO perquè no està disposada a suïcidar-se per acontentar una colla de polítics ambiciosos, mentiders i corruptes.

#50 BEJOTA, bcn, 09/04/2014 - 15:57

Nació Digital ha preparat una gran enquesta per als lectors.

Vol que Catalunya esdevingui un Estat?
En cas afirmatiu, vol que sigui independent?
Vots totals: 927.713
Sí i Sí: 346.489 (37,35%) Sí i No: 4.543 (0,49%) No: 576.681 (62,16%)

#49 Siguen siendo"4 gatos",a pesar del ADOCTRINAMIENTO, Siguen siendo"4 gatos" ................., 09/04/2014 - 15:41

1) Los SEPARATISTAS...siguen siendo "4 gatos",
a pesar del ADOCTRINAMIENTO, pero...

2) Desde hace 35 años han HUIDO de CAT CENTENARES de MILES de UNIONISTAS, por...

3)sentirse OPRIMIDOS por los separatistas.

4)Antes eran "4 gatos" entre 100(=4%).

5)Ahora son "4 gatos" entre 10(40%)....