Publicitat
Política · 6 de Juliol de 2011. 11:44h.

Espanya podrà imposar l'etiquetatge en castellà

El Parlament Europeu no accepta l'esmena i Tremosa, Romeva i Junqueras demanen la indepèndència

Espanya podrà imposar l'etiquetatge en castellà

Tremosa, Romeva i Junqueras, en una imatge d'arxiu

El Parlament Europeu ha rebutjat votar l'esmena en defensa de l'etiquetatge en català, obrint així la porta al govern espanyol a imposar que tots els productes hagin d'estar etiquetats com a mínim en castellà.

Els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) han explicat en un comunicat conjunt que l'esmena no es podrà votar perquè "cada cop que s'ha discutit al Comitè de Medi Ambient del Parlament Europeu, els grups popular i socialista s'hi han oposat".

Tremosa, Junqueras i Romeva asseguren en el comunicat que "aquesta situació, juntament amb la recent negativa del govern espanyol a donar suport a la plena oficialitat del català a Europa fan que cada dia més i més catalans tinguin incentius racionals creixents a demanar un Estat propi".

Pels eurodiputats catalans, Catalunya necessita la independència "atesa la inflexibilitat amb que els estats membres tracten les realitats nacionals europees que no disposen d'un estat".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#33 angel, cardedol, 09/07/2011 - 20:45

CyU, ERC, IC ara volen la independència? pero els que estan aqui no volen ser independents. ERC ho dubto perque han pactat amb PSC-PSOE´cs

#32 Luca, bcn, 07/07/2011 - 10:07

aquesta es simplement la consecuencia de la ideologia intervencionista que impera en la UE (i a catalunya).
No ha d'haver-hi cap normativa en cuant a l'idioma en l'etiquetatge i que els fabricants etiquetin com creguin oportu i els consumidors simplement no comprin el que no entenen.
Res mes facil.

#32.1 Pere Prats, Sants, 07/07/2011 - 10:32

No és tan fàcil, quan t'etiquetin tots els medicaments en Xinés, que faràs? quan vulguis consumir un producte que conté components que et poden causar perjudicis a la teva salut (Celiacs, diabètics,...) que faràs? no menjaràs? no et medicaràs?

#31 jajajjaaa, Barceloan, 07/07/2011 - 06:51

si esto cabrea a los nacionalistas, demos por seguro que es una buena ley.....

#30 Nos darán, la razón, 07/07/2011 - 06:39

Yo creo que esto es aplicable a los rótulos. Denunciemos en la UE el aparheit língüístico al que nos tienen sometidos los catalanista

#29 Enric, Barcelona, 06/07/2011 - 23:22

I com a primer pas, no sería possible ajudar a Andorra per que fos estat totalment europeu (dins la CEE) i declarar el català llengua oficial? Mentre estiguem a España ens ho negaran sempre, que no ho veieu?