Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2010. 14:07h.

Espanya tem l'efecte Kosovo

Anasagasti adverteix contra "la por espantosa al contagi basc-gallec-català"

Espanya tem l'efecte Kosovo

Imatge d'arxiu del senador del PNB Iñaki Anasagasti

El senador del PNB Iñaki Anasagasti ha assegurat que Espanya no reconeixerà la independència de Kosovo, tot i l'aval del Tribunal de la Haia, per la "por espantosa al contagi basc-gallec-català", i ha rebutjat que "la independència de les nacions" depengui de" la punta de les baionetes".

"En lloc de mirar-se el que està fent rematadament malament perquè aquestes nacions sense estat puguin conviure en la pell de brau, es porten la mà a la pistola i comencen a amenaçar", ha afirmat al seu bloc.

Per al dirigent nacionalista, resulta "curiós" que es donin unes "precisions no sol·licitades" al voltant de la qüestió, sobre la base de dir: "Kosovo, sí; bascos i catalans, no".

Ha afegit que "en democràcia les independències de les nacions haurien de assentar-se en la voluntat popular, no a la punta de les baionetes com diu la Constitució espanyola".

Així mateix, Anasagasti ha recordat que "Letònia, Estònia, Lituània, Motenegro, Macedònia, Croàcia, Bòsnia, Eslovènia, Eslovàquia i Txèquia no eren independents fa quinze anys i avui ho són. ¿S'ha parat el món? ¿S'ha espatllat alguna cosa? La gent en aquests països és menys feliç?", s'ha preguntat.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#43 Marc, Bcn-Sants, 27/07/2010 - 12:08

Voler comparar Catalunya amb Kosovo es no tenir ni idea d´història. Una mica de serietat, senyors.

#42 Núria, bcn, 26/07/2010 - 14:01

La caverna, agressiva, maleducada i inculta s'ha expressat lliurament! Visca la democràcia unilateral!

#41 8 de cada 10 indepes son charnegos, Barcelona, 26/07/2010 - 12:40

Y los marroquíes dirán : Ohhh.. pero y el -dret a decidir- ????? Y les responderemos : verás.. es que la DECISIÓN es de todos. Y esto es así en TOOODOS los países europeos y civilizados del mundo. España es un maravilloso país super demócrata.

#40 8 de cada 10 indepes son charnegos, Barcelona, 26/07/2010 - 12:38

Núria, me parece que aquí lo único cavernoso va a ser tu cerebro. A ver si lo entiendes : la soberanía reside en tooodo el pueblo español. Por tanto : si Salt llega a tener un 85% de marroquíes y VOTAN integrarse en Marruecos, les diremos que no...

#39 Núria, bcn(cat), 26/07/2010 - 09:25

Un poble que esta dins un altre estat sota l'amenaça de les armes, és un poble segrestat. Catalans, vascos, gallecs i tothom hauria de poder votar, si ecspanya fós una democràcia.
Tan dificil es d'entendre això Caverna?