Publicitat
Política · 28 de Novembre de 2013. 19:00h.

“Espero que Mas sigui el primer ministre d'una Catalunya independent”

El portaveu de CiU al Parlament diu que “el que estem fent no és un Pla Ibarretxe”

“Espero que Mas sigui el primer ministre d'una Catalunya independent”

Turull, amb Capell, durant l'entrevista

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha assegurat que espera veure algun dia Artur Mas com primer ministre o president d’una Catalunya independent. “Ni hi hauria res que m’agradés més”.

Turull, en una entrevista concedida a Bernat Capell per a e-notícies, ha considerat que en cas d’independència “no tindria sentit” una monarquia. Preguntat sobre si un nou Estat català seria monarquia o república ha comentat que “l’hem de definir i encara hi ha molta feina per davant, però en un estat que es crea, i de nou en nou, crec que ha de regalimar democràcia per tot arreu i en estat pur”.

D’altra banda, ha explicat que “el que estem fent no és un Pla Ibarretxe sinó adaptar la política i posar-la al servei d'aquest sacseig i corrent de fons que hi ha hagut”. “Aquí no som doncs els polítics que hem de convèncer els ciutadans sinó els qui hem de traduir correctament allò que ells ens ha dit”, ha afegit.

Sobre les darreres declaracions de l’expresident del Govern espanyol, José María Aznar, ha assegurat que “ja sabem qui és”. “Ens dóna una mostra magnífica del concepte i profunditat que té de la democràcia. Mentre uns parlem de preguntar a la gent, altres parlen de prohibir preguntar i empresonar el que pregunti. No està malament”, ha sentenciat.

També ha parlat de les diferències entre CDC i Unió. La formació liderada per Duran i Lleida, ha dit, “és un partit democratacristià que ve d'una ideologia internacional, en aquest cas aplicada a Catalunya. Unió Democràtica es defineix com a confederal i per tant Catalunya ha de ser Estat, però amb l'Estat espanyol”.

“Convergència fa un plantejament semblant però en el marc d'Europa. Ara tot això s'està sacsejant i és adaptable i per tant nosaltres amb Unió estem més aviat en allò que ara ens uneix, que és la consulta, l'Estat propi i Europa”, ha dit.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 BEJOTA, bcn, 29/11/2013 - 15:07

El separatismo aumenta un 40% la pobreza en Cataluña
09/10/2013 - 16:07

El crecimiento del PIB per cápita de los catalanes cae en más de 3 puntos respecto a la media española. La comunidad concentra el 24% de los empleos destruidos en toda España

#7 Calimero, Barcelona, 29/11/2013 - 13:39

No, no! será el rey de cataluña jajaja seguid soñando...

#6 pedrorepublik, barcelona, 29/11/2013 - 11:41

Si pudiera le sujetaba las pelotas al mear, que tufo a pelota meapilas, que de bofetones te llevaste en el cole chato. Ah bueno no calla, que estudiaste en uno de esos coles opus chulos que dominan el panorama educativo catalán. Normal que luego salgan dirigentes de oxímoron ERC cristianos vitales.

#5 spanish, Madrid, 28/11/2013 - 21:04

pobre chaval ....no hay que hacerle ni caso.........

#3 FGR, Barcelona, Espanya, 28/11/2013 - 20:16

Doncs ja pots buscar-te una butaca còmode per esperar, perquè abans que Mas sigui primer ministre de Catalunya, hem de veure els elefants volar

#3.1 Olga, Barcelona, 29/11/2013 - 09:15

Això és el que voldríeu, però en aquest món no hi ha res impossible no més la mort.