Publicitat

Uns ciutadans particulars pengen una pancarta al balcó principal sense que els mossos ho impedeixin

Esperpent a Palau

Els exdiputats Antonio Baños i Lluís Llach, juntament amb l’actiu Sílvia Bel i l’activista Teresa Casals -portaveu de la plataforma Som Escola- han penjat aquest divendres a la tarda una pancarta al balcó del Palau de la Generalitat amb el lema “llibertat d’expressió i opinió”.

Lluís Llach ha argumentat que “és un atemptat contra la llibertat d’expressió que no es pugui dir que estem a favor de la llibertat dels presos polítics”. Baños, de la seva banda, ha afirmat que “demanar la llibertat de la gent que està empresonada sense condemna no pot ser una agressió per a ningú ni per a cap ideologia”.

La nova pancarta s’han penjat tres hores després que dos treballadors de Palau en retiressin l’anterior -en compliment de l’ordre del TSJC- que demanava “llibertat presos polítics i exiliats” i portava un llaç groc. Aquesta, tanmateix, no fa cap referència als presos, només reivindica l’“article 19 de la declaració universal de drets humans” que reconeix la llibertat d’expressió i opinió.

Una situació similar es va viure durant la campanya electoral dels comicis generals del 28 d’abril. Aleshores, es va retirar també de la façana del Palau de la Generalitat una pancarta a favors dels líders independentistes a la presó i fora de Catalunya per mandat de la Junta Electoral. En el seu lloc, es va col·locar una altra també a favor de la llibertat d’expressió.

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#68 lepero, Barcelona/Tabarnia, 29/09/2019 - 12:52

!!!Hemos desobedecido, hemos desobedecido, la pancarta vuelve a estar en su sitio!!!!

#67 El Sifoner, Castello, 28/09/2019 - 21:32

Ahora es el momento de aprovechar esa pancarta donde figura hasta el articulo de los DH, donde se recoge la libertad de expresion y opinion, y si existe ese derecho debe de existir el derecho de poder hacerlo en el idioma que uno quiera, asi es que ahora se deberia de rotular los negocios en el idioma que se quiera.

#66 Se m'acut una performance, Can seixanta, 28/09/2019 - 14:34

Se m'acut que es podria fer una performance d'una flashmob de gent que pretengui anar a estendre la roba al balcó del palau. Calçotets, sostenidors, tovalloles de plataja, etc.. I si els mossos no deixen entrar fer acta notarial i procedir a fer-ho al mig de l'esplanada entre la Generalitat i l'Ajuntament, també amb crits de llibertat d'expressi

#64 Palau o can pixa?, Bcn, 28/09/2019 - 14:01

Un lloc on hi entra tot el que vol amb llibertat per fer el que vulgui, més que un estament públic és can Pixa de la Roca. Res de nou amb el que ens esta passant des fa anys amb aquesta colla de trinxeraires que més que representar el poble el que fan és el ridícul.

#63 Sergi Sergio, Barcelona, 28/09/2019 - 13:42

Logico, todo es un esperpento colosal, descomunal.