Política · 13 d'Abril de 2011. 14:21h.

Espurnes entre CiU i PPC

Mas i Camacho s'intercanvien retrets pel suport de CiU a les consultes

El vot d'Artur Mas a les consultes ha tibat la relació entre CiU i PPC malgrat que Rajoy pot necessitar els vots de la federació nacionalista a Madrid. Alícia Sánchez-Camacho li ha retret a Mas la manca de "sentit comú" i d'actuar sense "sense sentit d’Estat".

"A partir d’aquests moment -ha afirmat solemnement-, vostè no representa la pluralitat dels catalans, representa la minoria que vol sentir-se independent i independitzar-se de la resta d’Espanya. Però, a mi, vostè ja no em representa".

"Jo no vull independitzar-me de la resta de Catalunya -ha afegit-, ni els divuit diputats, ni els quasi 400.000 catalans que van votar el Partit Popular. I li dic una cosa, la coherència s’aplica al carrer i s’aplica aquí. I el que vostès no poden fer és enganyar, perquè almenys els catorze diputats que sí diuen, en aquesta cambra, i solament catorze, que volen la independència del poble de Catalunya, diuen la veritat. Vostès juguen amb foc, i 'el qui juga amb foc es crema', i 'no es cremarà solament vostè sinó tot el poble de Catalunya'. I Catalunya no es mereix un president tan irresponsable".

Mas ha replicat que "veig que vostè ja està en plena campanya electoral, vostè està aquí en plena campanya electoral. El líder de CiU ha recordat que "tinc tot el dret d’anar a votar, com el rei si un dia va a votar en un referèndum, i és el cap de l’Estat. M’entén? Exactament igual".

"O com el president del Govern espanyol -ha insistit- quan un dia va a votar en un referèndum, estiguin o no d’acord el conjunt del poble espanyol. Tinc tot el dret del món, i vostès aquest dret no me’l trauran, m’entén?, encara que jo sigui president de la Generalitat".

Mas, amb Sánchez-Camacho, en una foto d'arxiu
Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles, Barcelona, 13/04/2011 - 15:18

Completament d'acord president. ara, el que sí es recriminable, que voti coses diferents a fora o a dins del parlament. Almenys podria vostè fer, com quan es va fer la votació de la llei anti taurina, deixi llibertat de vot als seus diputats, per votar la llei d'independència de Catalunya