Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2019. 09:08h.

Esquerdes a les defenses dels processats

Junqueras proclama la seva innocència mentre que Forn admet que el referèndum era "il·legal"

Esquerdes a les defenses dels processats

La declaració de l'exvicepresident Oriol Junqueras, que es va centrar en una defensa política, va contrastar amb la de l'altre interrogat del dia, l'exconseller Joaquim Forn, que va preferir fer una defensa tècnica de la seva innocència.

El líder d'ERC, que no va respondre l'acusació, va dir des del primer moment que "se m'acusa per les meves idees i no pels fets. Entenc que estic en un judici polític". "Sóc un pres polític", va afirmar.

Junqueras gairebé no va fer cap referència, per exemple, sobre la declaració d'independència, com va fer Forn a la tarda. Va preferir fer un al·legat polític i demanar en reiterades ocasions una "solució política".

També va reivindicar que "som bones persones", va declarar el seu amor per Espanya i els espanyols i es va esplaiar a l'hora de rebatre La rebel·lió, un dels delictes que se li imputen: "Mai hem avalat cap acció violenta. "Dels delictes que ens volen atribuir no n'hem comès cap", va sentenciar.

En canvi, la defensa de Forn va ser purament jurídica i va acceptar les preguntes de la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. Va arribar a admetre que el referèndum era "il·legal" així com que "la independència s'havia devdeclarar dos dies després i no es va fer".

Forn, a més, va dir que la DUI al Parlament va ser només "política" i en realitat "no es va votar" a la Cambra. "No tenia efectes jurídics", va insistir, i va subratllar que "no hi va haver cap acte administratiu ni resolucions" per donar-li suport, ni "es va avisar les cancelleries".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 Long-play, Chez Titole, 15/02/2019 - 16:18

Aixó del judici al procès sembla "la riera" que va acabar amb un miler de capítuls i al final ja ni cristu savía de què anava. El problema de les coses que duren massa és que l'interès s'esvaeix. I encara més si tenim en compte els interessos oposats dels belgues i els aborígens jutjats, tot plegat acabarà no pas com "La Riera" sino com

#4 JC, Barcelona, 15/02/2019 - 11:16

Sr. Junqueras, no necesitamos que nos ame tanto. Con que respete las leyes y no intente robarnos un territorio de nuestro país, ya nos alcanza. Gracias.

#4.1 Jordi BR, L'H, 15/02/2019 - 11:54

No rechaces el amor y menos en San Valentin, jejeje. Con más amor entre todos el entendimiento sería más fácil.
Bromas aparte creo que de la declaración de Junqueras, aunque lógicamente discrepeis, lo más importante es que la única posible solución es sentarse y que el estado ocupe su silla de verdad, no como Sanchez

#4.2 Jordi BR, L'H, 15/02/2019 - 11:56

Esto no acabara ni con una sntencia dura, ni con un 155 duro, ni con VOX y Casado con el cuchillo. Somos muchos, no los suficientes para una independencia, pero sí los suficientes para que que nos sentemos y discutamos sobre una Catalunya para todos, que no sea ni un estado ni una autonomia

#4.3 Para Jordi BR, Barcelona , 15/02/2019 - 16:21

¿Dices que ni un estado, ni una autonomía, discutir? Me parece que no cuela .Si queréis discutir hacerlo entre vosotros. Catalanes constitucionalistas somos más y no estamos por la labor rupturista.

#4.4 Welp, Alpha Centauri system, 16/02/2019 - 00:51

#4.1

#4.2


psshhh, si hasta los que quedáis os dáis vergüenza entre vosotros

ni siquiera mi pueblo que se cree independista (que aún sigue usando emails y datos confidenciales del ayuntamiento para publicitar actos del Omnium y cambiaron el nombre de una calle a "1 de octubre" sin preguntar a nadie) se mantienen los números indepes

#3 K3nny, Bcn, 15/02/2019 - 11:02

Quasimodo, fots pena, queda't a la trena. Home gruixut, ets un cínic, ho tens fotut.

#2 arm, figueres, 15/02/2019 - 10:48

per culpa de les seves baralles de partit , a veure quina era mes independent, al final anaven de farol , i l unic que
han aconseguit es que marxin 4000 empresas, BRAVO

#1 Galba, Barcelona, 15/02/2019 - 10:34

Atentos todos: los "becarios" están a punto de aparecer.