Publicitat

Tres jutges veuen la presó preventiva de Junqueras una vulneració a “exercir les funcions representatives”

Esquerdes al TC

Oriol Junqueras

Tres jutges del Tribunal Constitucional han defensat en un vot particular que mantenir l’expresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en presó preventiva quan era candidat d’ERC al Parlament va suposar “una vulneració del dret a exercir les funcions representatives”.

Els magistrats Fernando Valdés Dal-Ré, Juan Antonio Xiol Ríos i María Luisa Balaguer Callejón han considerat que podria haver-se adoptat “alguna mesura alternativa a la presó preventiva” que “pal·liessin la restricció del dret de representació política respectant el principi de proporcionalitat”.

Tanmateix, el ple del TC ha avalat per nou vots a favor i tres en contra la decisió que va adoptar el jutge Pablo Llarena de mantenir el líder d’ERC gairebé dos anys en presó preventiva. L'alt tribunal rebutja el recurs presentat pel líder d'ERC i argumenta que la mesura adoptada en el seu moment pel Tribunal Suprem va respectar “el principi de legalitat, proporcionalitat i persegueix un fi legítim”.

El Constitucional resol que la mesura adoptada en el seu dia per Pablo Llarena “ha respectat les exigències constitucionals dels principis de proporcionalitat i legalitat, i ha respost a un fi legítim, tal com reconeix la jurisprudència constitucional i de el Tribunal Europeu de Drets Humans”.

L’alt tribunal també desestima els punts del recurs en el que es denunciava la suposada vulneració dels drets de llibertat personal, aplicació de la presó provisional, participació i representació política i accés a càrrec públic i drets a la defensa i a la legalitat penal.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Jaume , Blanes, 18/12/2019 - 12:35

La unanimidad apenas se da en los T. Supremos de Occidente. Siempre hay votos en contra, gana la mayoría. Lo que si es más revelador es que los discrepantes sean de la misma ideología y hayan sido nombrados por un partido político que ahora necesita a un determinado sedicioso condenado. Las casualidades en estos ámbitos no existen.

#3 juan, BCN, 18/12/2019 - 10:20

Los votos particulares no constituyen una ruptura en muchísimas sentencias se producen, lo que cuenta es la decisión de la mayoría. Y normalmente es interesante la lectura de los argumenteos de unos y otros.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/12/2019 - 22:55

Hay que ir allanando el terreno a la salida del trullo de Ciniqueras, que para algo Pedrando VII lo necesita en su gobierno ,estando como los fantasmas de las casas encantadas.

#1 Tirant, Bcn, 17/12/2019 - 22:40

Es tracta de tres magistrats dels anomenats "progressistes", és a dir, dels que sempre estan disposats a donar un cop de mà al separatisme perquè la destrucció d'Espanya producte de la independència de Catalunya "progressi" adequadament ...