Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2010. 15:12h.

Esquerra acusa CiU de no donar suport a les consultes

Consideren que són "absolutament incoherents amb la posició de militants"

Esquerra acusa CiU de no donar suport a les consultes

Puigcercós i Ridao, en una imatge d'arxiu

El Grup Parlamentari d’Esquerra ha demanat a la Junta de Portaveus que la proposta de resolució de suport a les consultes independentistes que va registrar el 15 de desembre anés al Ple de la setmana vinent. Esquerra denuncia que "s’ha quedat sola defensant la proposta, després que la resta de grups parlamentaris ho han enviat a la Comissió d’Afers Institucionals".

Esquerra va presentar la proposta de resolució "en reconeixement a les consultes del 13-D el mateix 15 de desembre per tal d'agrair l'esforç dels organitzadors de les consultes, així com la implicació i participació dels milers de persones –entre societat civil organitzada, càrrecs electes locals i civils a títol individual– que es van mobilitzar el diumenge 13 de desembre i, alhora, posar en valor la segona i tercera onades que encara s'han de celebrar". La pròxima és el diumenge 28 de febrer.

Des d’Esquerra denuncien que, "demanant que la proposta de resolució vagi a la CAI i no al Ple del Parlament, CiU ha estat absolutament incoherent amb la posició de militants que estan donant suport a les consultes i de diversos dirigents, entre ells el mateix portaveu Oriol Pujol, que el passat 13 de desembre, a Vic, va dir que el Dret a Decidir sortia del seu silenci i que tothom n’havia de prendre nota". "Amb la decisió d’avui, tothom ha de prendre nota que CiU ha volgut silenciar la proposta de resolució duent-la a la Comissió d’Afers Institucionals i no al Ple", lamenten.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 josepxicot, barcelona, 17/02/2010 - 19:10

Això de les consultes sona bè,però, què
tal les llistes obertes?,que tothom que va
gui a votar,pugui elegir el candidat o candi
dats que vulgu,sense llistes bloquejades
o tancades,què tal nois?com a UK o USA
o bè en molts llocs,ho fan,què tal?

#7 manel, Molins de Rei, 17/02/2010 - 11:38

Sembla que ERC té por, a Molins per exemple Convergència dona suport a les consultes, plataforma que sorgeix de la ciutadania, altre tema és la posició de ERC y CUP per agafar tot el protagonisme,per davant la ciutadania que Convergència no fa.

#6 Carles, Cardona, 17/02/2010 - 09:04

Maria de Vilassar. ERC es queixa de la ambigüitat de CIU als municipis (alguns) hi donen suport però al Parlament passen de tot, això és ser incoherent.

#5 Maria, Vilassar de Mar, 16/02/2010 - 22:40

Doncs que vingui a Vilassar de Mar, on CiU(amb majoria absoluta) dona ple suport a la consulta que es farà el 28F.

De fet, inclús deixa el vestíbul de l'Ajuntament per votar el dia 28 de febrer.

Això són fets senyors d'ERC, i no paraules.

#4 Una catalana, Vallès Occidental, 16/02/2010 - 19:45

Alguns, pocs militants de CiU es creuen aixó de les consultes, ara el partit NO.
CiU si no es pose les piles, si que aniran de capa caiguda a les properes eleccions. Ningú ja no s,els creu. Prefereixen pactar amb el PP que amb ERC i van ben equivocats!