Publicitat
Política · 12 de Maig de 2022. 14:23h.

Esquerra acusa Junts de "jugar" amb el català

Marta Vilalta: "els pesa més el partit que no pas el país"

Esquerra acusa Junts de "jugar" amb el català

La portaveu del grup d'ERC, Marta Vilalta, ha carregat contra Junts per Catalunya per desmarcar-se definitivament de la reforma de la llei de política lingüística i ha manifestat que "lamentem que a Junts els pesa més el partit que el país". "Per a nosaltres la llengua és una qüestió massa important com per jugar-hi d'aquesta manera", ha reblat.

Vilalta ha criticat que la formació de Puigdemont prengui "decisions en funció dels interessos personals en lloc dels interessos col·lectius" i ha lamentat que "les discrepàncies internes d'una formació trenquin un consens molt ampli, del 80%".

La dirigent d'Esquerra ha parlat d'"irresponsabilitat" perquè Junts "un mes i mig després encara no ha desenvolupat cap proposta ni cap resposta a les esmenes" i, segons ha explicat, no han aportat "cap concreció que ajudi a poder defensar el model d'escola catalana". "Estan posant una catifa vermella perquè es pugui implementar el 25% de castellà a les escoles", ha exposat. 

Finalment, Marta Vilalta no ha descartat un ple extraordinari per aprovar la reforma al marge de la llei perquè, segons ella, s'haurà de fer algun moviment abans que s'esgoti el termini atorgat pel TSJC per aplicar el 25% del castellà a l'escola. "La judicialització fa anys que posa en escac l'escola catalana, passant per sobre de la cohesió i de la igualtat d'oportunitats. No ho podem permetre", conclòs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Pan con tomate y jamón ibérico, En las nubes tocando la tenora, 12/05/2022 - 23:55

"Esquerra acusa Junts de jugar amb el català..."

¡Si, al corro de la patata...! En 13 rue del procés siguen con sus chorradas...

#4 Protágoras, bcn. España, 12/05/2022 - 17:19

No queremos 25% exigimos libertad e igualdad. Doble red escolar con escolarización en español o catalán y asignatura de la otra lengua. Bilingüismo en las instituciones, medios de comunicación públicos y rotulación pública. Somo el 55% y exigimos libertad e igualdad.

#3 Gironi mosquejat, Girona, 12/05/2022 - 15:27

Algu sap que reprenta l'estaquirot del derrera?

#2 Vicente, Barcelona, 12/05/2022 - 15:20

Basta ya de tanto acusar. Una buena piscina de barro y una buena lucha de una de esquerra contra otra de junts.

#2.1 Rafa, Barcelona, 12/05/2022 - 17:57

Pero sin reglas ni arbitro.

#1 Marc de Vich, Vich, 12/05/2022 - 15:01

El catalán para ellos es la piedra filosofal, sin él nada tiene sentido, se les romperían sus esquemas, no comerían durante meses, se rasgarían las vestiduras, vamos para morirse, pero lo cierto es que sólo lo utilizan como palanca de su argumentario, para seguir viviendo del cuento, y oye como el santo grial su parroquia traga, panem et circenses