Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2011. 21:39h.

Esquerra, ara no s'hi val a badar

Junqueras, Rovira i Bosch es conjuren per "un partit fort" que deixi enrere "famílies i faccions"

Esquerra, ara no s'hi val a badar

Bosch, amb Junqueras i Rovira, després de ser elegit candidat

L'aposta d'Oriol Junqueras i Marta Rovira per un candidat renovador ha sortit finament bé amb un 65,81% dels vots per a Alfred Bosch (2.129) i un 30,66% per al fins ara secretari general, Joan Ridao (992).

Esquerra s'enfronta ara al repte d'estroncar un cicle electoral negatiu que va començar el 2006 -en baixar de 25 a 21 diputats- i que s'ha agreujat en les darreres eleccions generals, autonòmiques i municipals.

El ja nou president, Oriol Junqueras, ha manifestat que "és una gran nit per a Esquerra", ha destacat que "és un projecte renovat" amb l'objectiu d'aturar "un cicle electoral en el qual els resultats no han estat tan positius".

Junqueras ha agraït que "dirigents com Joan Puigcercós han sabut fer un pas al costat" i ha elogiat les primàries perquè els candidats han estat "dos veritables gentelmen".

La nova secretària general, Marta Rovira, ha elogiat per la seva banda "la radicalitat democràtica" de les primàries que "han avalat un projecte de partit". "Els militants i militantes d'Esquerra avui han parlat clar: volen un partit fort i cohesionat" que deixi enrer "les antigues família i faccions".

Rovira també ha insistit que "serem una direcció amb vocació de servei" i que "cal una reconnexió amb l'entorn" en al·lusió a sectors socials sobiranistes. "Volem fer d'Esquerra un partit del segle XXI", ha reiterat.

El futur cap de llista, Alfred Bosch, en un to molt conciliador, ha donat les gràcies als fins ara diputats a Madrid (Joan Ridao, Joan Tardà i Francesc Canet) i ha elogiat la seva tasca "incansable, hàbil i competent". "Tot el meu afecte i consideració envers el company i caballer Joan Ridao", ha insistit en referència al 'fair play' durant el procés electoral.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 Josep Ma., Terrassa, 20/09/2011 - 13:27

ERC només es revifarà si esborra de les llistes electorals i de càrrecs executis a TOTS els que han sigut còmplices dels Tristpartits, és a dir, aliats amb l'enemic del nostre país PScOE que tant ens ha combatut, enganyat i maltractat. Portabella inclòs, ja que surt a la foto.

#18 Gombau, Vidrà, 19/09/2011 - 00:24

Cal q els catalans prenguin conciència de l'importancia cabdal q te per el país l'exit de la nova ERC. A Euskadi, q en aquest assumpte sempre ens van un pas per davant, és dirimirà la victoria a la propera contesa ente el P.N.V. i Bildu.Malauradament als catalans ens queda molt de camí per fer.

#17 Anselm, Sant Vicenç dels Horts, 18/09/2011 - 21:07

Manquen 4007 militants que no han votat a la nova direcció i 3250 que si ho han fet.
Es un triomf ? No s?hi val a badar

#16 ferran, girona, 18/09/2011 - 15:19

avui a les noticies he sentit l´Oriol Junqueres dient que no volen aglutinar els partits independentistes. CRASO ERROR.!!!. Aixi no arribarem enlloc, seguirem estan fraccionats. Es com si tinguesim tots el poder de la veritat. Sempre el protagonisme per devant dels interesos de pais

#16.1 JoanMarti, Abrera, 18/09/2011 - 20:00

Aviam si escoltes be el que ha dit i perque ho ha dit, ok??

#15 HAPPY, ESPLUGUES, 18/09/2011 - 12:57

LA MEJOR OPCION DE ESTOS Y EL RESTO DE LOS SEPARATISTAS Q ADEMAS SE ATREVEN A LLAMAR "COLONOS" A LOS Q NO PENSAMOS COMO ELLOS, ES IRSE A ANDORRA A CREAR SU IMPERIO.. ALLI SERAN MAYORIA

#15.1 JoanMarti, Abrera, 18/09/2011 - 20:01

No perdeu temps amb aquests comentaris