Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2021. 14:24h.

Esquerra avisa Junts

Marta Vilalta descarta cedir poder al Consell per la República perquè "ningú no pot controlar el Govern"

Esquerra avisa Junts

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha llençat aquest dissabte un avís a Junts per Catalunya afirmant que la Generalitat no pot cedir poder al Consell per la República perquè considera que Catalunya s'ha de governar des de la Generalitat i "ningú no pot controlar el Govern".

Vilalta, preguntada sobre el paper del Consell per la República en una entrevista a Europa Press, ha manifestat que el poder "no pot quedar supeditat a ningú que no sigui el mandat democràtic i la sobirania popular, que és el Parlament i la ciutadania". "Qui governa i qui governarà el nostre país és el govern amb el seu president al capdavant" ha defensat la portaveu dels republicans en l'entrevista.

El paper del Consell per la República i de l'expresident Puigdemont representa un dels principals esculls en les negociacions. Des de JxCat aposten perquè el Consell per la República lideri l'estratègia independentista a seguir durant aquesta legislatura.

L'ens establert a Waterloo i presidit per Carles Puigdemont, però, no encaixa amb el full de ruta dels republicans. Esquerra, en canvi, prefereix una taula a cinc entre partits independentistes, entitats o una refundació o replantejament del Consell per la República.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Die Frage, Chez Titole, 04/04/2021 - 11:27

I aixó del Consell per la República, què cony és? és com ara la UDEF?, la UPA, la GPU?,la T-I.A. del Mortadelo.? , ah sí, un xiringuito més, perdoneu pero amb tantes "institucions" un ja perd l'oremus.

#8 Guadalupe, Montanha, 04/04/2021 - 10:09

Si deixéssiu de fer el pallasso seria molt d'agrair. Tant costa fer govern amb els comuns i el psc?

#6 Maresmenc, Maraesme, 04/04/2021 - 08:45

Quina poca vergonya, no se de que em sorprèn tractant-se d'ERC...
Repetim eleccions, que guany una opció no independentista i tornem a fer una Catalunya normal que acabarem pitjor del que ja estem

#5 Julio, Rosas, 04/04/2021 - 08:20

Con la de problemas que hay en Catalunya,y lo único que tienen en mente es que la legislatura gire en torno a la independencia,algo que sólo desea una parte de los catalanes. Es un insulto a los catalanes. Evidentemente,tener la independencia en mente significará más años de ruina para todos nosotros y más dinero para ellos.

#4 Mucha, Razon, 03/04/2021 - 19:07

El pueblo ha hablado. Todo eso del consell per la república, waterloo, 1-o es papel mojado. Manda el parlament y el govern. Y si querías otra cosa, haberle echado huev** cuando declarasteis la República pero “solo un poco” (8 segundos)