Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2010. 20:59h.

Esquerra, cornuts i pagar el beure

Sobirania i Progrés s'acosta a Laporta després de rebre quasi 400.000 euros en subvencions de conselleries d'ERC

Esquerra, cornuts i pagar el beure

Uriel Bertran i Elisenda Paluzie, en una foto d'arxiu al Parlament

Sobirania i Progrés, que va assistir diumenge passat a la convenció electoral de Solidaritat per la Independència, ha rebut 379.000 euros de conselleries governades per Esquerrra durant aquesta legislatura. L'entitat va ser fundada poc abans de les darreres eleccions al Parlament, un un acte al Petit Palau del Palau de la Música, en teoria com una associació independent d'Esquerra, però amb evidentes connexions amb aquest partit perquè, a la presentació, va assistir fins i tot Joan Puigcercós, entre molts d'altres dirigents del partit. Entre els seus promotors hi havia també la diputada al Parlament Maria Mercè Roca.

Però Sobirania i Progrés, que va tenir Uriel Bertran i l'economista Elisenda Paluzie entre els seus impulsors, s'ha apropat darrerament a Solidaritat. Bertran, de fet, és el tercer per Barcelona i Paluzie va cedir la sala d'actes de la facultat d'econòmiques -facultat de la que és degana- per al primer acte multitudinari de la formació a Barcelona.

L'entitat ha rebut, tanmateix, nombroses subvencions de conselleries d'Esquerra que fins i tot han aixecat crítiques parlamentàries. El Departament de Cultura va subvencionar, amb data del 27 de maig del 2008, l’entitat amb 120.000 euros per fer el documental Catalonia is different, segons publicava el DOGC

Vicepresidència també li va atorgar 125.000 euros pel 'Pla d'acció 2007'; 50.000 pel 'Pla de creixement de la xarxa territorial'; 50.000 euros per a les jornades 'Sabies que ...'; 4.000 euros per al projecte 'Llengua i Ciutadania: el català com a vehicle d'integració'; i 30.000 euros per "activitats de difusió de la llengua catalana".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Carlos, Sant Just, 28/10/2010 - 21:22

Imaginaros que dirían si los buenos de Soberania i Progrés hubieran dado su apoyo a Alicia Sanchez Camacho? O a Albert RIvera?

Estariais todos de una mala leche con los MALVERSADORES de ERC.

Pero no, MALVERSAR dinero público para crear una nación es lícito, según vosotros, EMBUSTEROS.

#14 Pere J., Badalona, 28/10/2010 - 17:14

I això a qui l'importa.
A aquest diari segur que no.
El que és tracte és de fer guanyar vots a Laporta i denigrar al doc. Carretero perquè CiU i Laporta se'n surtin amb la seva.
Que això sigui a costa de la bona fe d'Esquerra i dels diners de tots els catalans ?... a qui l'importa?

#13 Nuria, bcn(cat), 28/10/2010 - 16:55

Els catalans trobem correcte que es facin servir els nostres recursos per defensar la nostra llengua i cultura. Millor que fer autovies a Madrid o pagar el dentista dels extremenys. Questió de sentit comú, com tots els països del món.

#12 Fran, Llinars, 28/10/2010 - 15:02

tota aquesta colla d pidolaires d subvencions es mereixen un Anglada al parlament.Encara no han tret repressentacio parlamentaria i ja estan amb les butxaques plenes?Es espectacular la capacitat dl catalanisme x buscar-se les garrofes,aixo si,x buscar solcions a l´atur res d res, inoperants.

#11 Ciudadanista, Barcelona, 28/10/2010 - 14:00

Los cornudos y paganos somos la mayoría de ciudadanos, que aportamos los impuestos que se reparten estos separatistas para sus nefastas francachelas políticas, destinadas a levantar fronteras impropias de la Europa del siglo XXI. Vamos, CIUTADANS, dales caña o nos arruinan.