Publicitat
Política · 30 de Desembre de 2008. 18:45h.

Esquerra creu que el nou finançament "dinamita l'Estatut"

Ridao afirma que "està feta per salvar la cara a Zapatero"

Esquerra creu que el nou finançament "dinamita l'Estatut"

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao acompanyat de la diputada, Àngels Cabasés

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha considerat que la proposta de finançament presentada pel ministre d’Economia i Hisenda, Pedro Solbes, "és inacceptable de totes totes". Ridao ha recordat que "necessitem un bon finançament no un millor finançament" i ha advertit que "si aquest model s’acabés imposant posaria en perill la prestació dels serveis bàsics i seria un fre per la nostra competitivitat econòmica". Per aquest motiu, el secretari general d’Esquerra ha afirmat que "cal continuar negociant, perquè preferim un no acord a un mal acord".

Segons el dirigent independentista "arribem a finals d’any, com ja vam dir, sense una proposta seriosa, creïble i mínimament perfilada, sinó amb una proposta feta per salvar la cara a Zapatero, que es va comprometre a presentar un segon document abans d’acabar l’any". En aquest sentit, Ridao s’ha preguntat "què ha fet el govern espanyol des de l’estiu fins ara, a banda de repartir cafè per tothom? Perquè a hores d’ara encara no sabem quants diners aporta l’estat ni com els pensa repartir".

Pel secretari general d’Esquerra "la proposta no implica cap avenç substancial en relació al document anterior, potser és més concret ja que passa de 7 a 19 pàgines". "El que sí que és segur és que la proposta dinamita l’Estatut, el deixa en paper mullat i elimina els pocs vestigis de bilateralitat, només cal veure les 70 reunions que hi ha hagut amb totes les comunitats autònomes i que el full de ruta que preveu el govern central exclou la bilateralitat amb la Generalitat", ha apuntat Ridao.

A més, l’arquitectura bàsica del model no varia en relació a la última proposta presentada al juliol, "s’han fet canvis cosmètics perquè tot segueixi igual", ha lamentat. En aquest sentit, Ridao ha apuntat que "la suma de tots els fons que es proposa crear farà que totes les comunitats autònomes continuïn rebent finançament per tot, independentment del seu esforç fiscal, i tampoc es posa límit a la solidaritat".

A banda que res no varia, "la proposta és tramposa i està plena de mines", perquè la major recaptació d’impostos no implica més recursos, ja que l’estat controlarà com fins ara el fons de suficiència. A més, Ridao ha apuntat que "no queda clar que es garanteixi el principi d’ordinalitat" i es reconeix el criteri de població, però s’ignoren factors correctors contemplats a l’Estatut, com la immigració i el cost diferencial, i es tenen en compte altres factors correctors que beneficien altres comunitats autònomes, però no a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 QUIM, VILAFRANCA DEL PENEDES, 31/12/2008 - 19:39

Ens roben, insulten, maltracten però es veu que ja ens està bé en el fons ens estimem Espanya i no hi podem fer més. Jo opino el contrari però això és l excepció.

#28 cesar, noceda del bierzo, 31/12/2008 - 18:36

viva españa

#27 cesar, noceda del bierzo, 31/12/2008 - 17:58

el 2009 sera el fin del nacionalismo acabaremos con las mentiras de ese nacionalismo ignorante puxa lleon viva españa

#26 josepxicot, barcelona, 31/12/2008 - 17:52

Molt bé a qué espereu per trencar amb els
espanyolistes del PSC?no hi ha nassos,
amb el Montilla es viu massa bé,i la vida
política són quetre dies, fora de aquesta
vida per molts de ERC la sortida és l `atur
i això no mola.

#25 Ramón, girona, 31/12/2008 - 17:43

Joan: Tu iel teus esteu agafats pels ous i per els sous. No teniu res a fer.