Política · 19 de Març de 2009. 18:06h.

Esquerra creu que la càrrega va ser desproporcionada

EUiA també demana "depurar responsabilitats"

Esquerra creu que la càrrega va ser desproporcionada

Mossos carreguen contra els manifestants

Esquerra Republicana (ERC) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) han coincidit en manifestar que la càrrega dels Mossos d'Esquadra contra els manifestants anti-Bolonya va ser desproporcionada. El secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC, Ignasi Llorente, ha dit que "les actuacions de la última nit han estat desproporcionades" i ha expressat "la necessitat que s’expliqui el per què d’aquestes càrregues policials desproporcionades i que, en cas que es verifiqui que s’hagin comès errors de direcció, se n’assumeixin les responsabilitats". Malgrat tot, Esquerra ha afegit en el comunicat que "respecta i creu en en la feina del cos dels Mossos d’Esquadra".

Per la seva banda, la comissió permanent d'EUiA ha elaborat un text de sis punts. En el primer, aquest partit ha manifestat que "expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d’EUiA que van patir les conseqüències d’unes càrregues policials indiscriminades. Volem destacar, també, l’actitud constructiva i pacífica dels homes i dones d’EUiA, presents a les manifestacions, i que estem al costat dels que van patir les càrregues policials". En el tercer punt, EUiA ha indicat que "l’actuació policial d’ahir al migdia i, especialment, al vespre i a la nit als carrers de Barcelona s’ha de qualificar de desproporcionada. Les actuacions policials que es van viure, per les informacions de què disposem, són greus i inacceptables".

La comissió permanent d'EUiA ha criticat l'actuació del rectorat de la Universitat de Barcelona, què va demanar la presència dels mossos per a desallotjar la seva seu, i ha demanat "una investigació ràpida que aclareixi tots els fets". "I és necessari passar de les explicacions públiques a depurar responsabilitats i cessaments perquè situacions com aquestes no es tornin a repetir", s'afegeix al comunicat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Montserrat, Barcelona, 19/03/2009 - 19:25

I als responsables d\'ERC, el mateix.Que no us n'adoneu?Que no veieu que en Montilla us està "passant tots els morts"?Al Carod, pel fracàs i alt cost de la política exterior.Al Saura, pels Mossos.A l'Huguet, per Bolonya. Al Baltasar, amb l'aigua...

#1 Montserrat, Barcelona, 19/03/2009 - 19:16

Gran comunicat: EUIA per tot arreu. Quina barra! I ara una pregunta: vosaltres no formeu part de d'un grup parlamentari que dóna suport al Govern? Doncs, llavors, a ser conseqüents amb les idees. O hi sou o no hi sou. El demès és demagògia.