Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2009. 15:22h.

Esquerra demandarà Espanya

Denuncia de Joan Tardà al Tribunal de Drets Humans per "opacitat" amb la Casa Reial

Esquerra demandarà Espanya

Joan Tardà, amb dirigents d'ERC de les Illes, durant una visita al Ministeri de Defensa‏

El diputat d’Esquerra Joan Tardà presentarà dimecres dia 15 una demanda contra l’Estat Espanyol davant del Tribunal Europeu de Drets Humans. La demanda és "per la vulneració del dret a un procés equitatiu, tal com preveu l’article 6 del Conveni Europeu per a la protecció dels Drets Humans i les llibertats fonamentals".

En la demanda s’explica que Tardà, en la seva condició de Diputat, va presentar, el mes d’abril de 2007, 100 preguntes adreçades al govern sobre diversos àmbits relacionats amb el Rei i la Casa Reial (fiscalitat, ús del patrimoni públic, ingressos atípics, competència lingüística, etc...) i un proposició no de llei per a ser debatuda en el Ple del Congrés que instava el govern a presentar en el primer trimestre de cada any natural la liquidació pressupostària de totes les partides que directament o de forma indirecta tenen relació Amb la Casa Reial contingudes en el l’exercici pressupostari anterior.

ERC recorda que la "Proposició no de Llei que la Mesa del Congrés, presidida per Manuel Marín, no van ser admeses a tràmit per la Mesa del Congrés dels Diputats com a conseqüència dels vots favorables dels representants del PSOE, PP i CiU, tot emparant-se en l’argumentació que la Constitució Espanyola, que fixa que la persona del Rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat".

Els republicans admeten que "al cap de pocs dies d’haver-se conegut la presentació d’aquestes preguntes i de la Proposició no de Llei, la Casa Reial va anunciar el nomenament d’un Interventor civil de la mateixa Casa Reial, tot i que des de La Zarzuela es va tenir cura de remarcar que el nomenament no tenia res a veure amb els moviments en el Congrés".
 
Posteriorment, Tardà va tornar a presentar les mateixes  iniciatives  a la Mesa del Congrés, i van ser novament rebutjades per la mateixa raó. Un cop esgotada la via de la reconsideració davant la Mesa del Congrés dels Diputats, la legislació espanyola permet accedir al Tribunal Constitucional per demanar-hi empara per "la vulneració d’algun dels drets fonamentals previstos a la Constitució Espanyola, una via que utilitzà Esquerra i que va provocar que aquest Tribunal optés recentment  per no admetre a tràmit el recurs d’empara, tot i que la decisió no va ser presa per unanimitat ja que el magistrat Pablo Pérez Tremps es va desmarcar".
 
Davant d’aquesta situació, el diputat Joan Tardà, a través dels serveis jurídics d’Esquerra ha optat per presentar una demanda fonamentada en la vulneració del dret a un procés equitatiu previst a l’article 6 del Conveni Europeu "per a la protecció dels Drets Humans i de les llibertats fonamentals". La presentació de la demanda es farà el proper dimecres, 15 d’abril a Estrasburg, amb la presència del diputat Joan Tardà i la secretaria de política internacional i número 2 per Esquerra a les eleccions europees, Marta Rovira.

Segons Tardà, "que l’any 2009 hàgim de recórrer als Tribunals de Drets Humans de la UE per reclamar que prevalgui la transparència  per damunt de l’opacitat, que hàgim de mantenir un combat permanent des de 2004 per fer reeixir la radicalitat democràtica i enterrar el gran forat negre de tot allò que envolta la institució monàrquica des de la Transició, diu poc de la maduresa de la democràcia i molt de la vigència del  primer valor republicà d’acabar amb els privilegis".

Llegir demanda

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#43 jojojojo, jo mateix, 14/04/2009 - 12:49

Quina demanda mes mal planteja al Constitucional,no? Però fa igual! Pel que m'han dit a Madrid Esquerra premia als treballadors més ganduls i malfeiners.Així anem!

#42 Bonmatí, Barcelona, 13/04/2009 - 23:48

Proveu amb aquest enllaç:
http://www.geocities.com/patriciasverlo/

I que a aquest paio sense escrúpols, se li hagi de dir majestat !...

#41 Juan, Barna, 13/04/2009 - 21:12

El Tardá y sus acólitos si no hacen payasadas no son ellos mismos.

#40 Salvador, Llívia, 13/04/2009 - 21:11

\"Ferna\", bufó, si no t\'agrada aquest País que et dóna de menjar, fot el camp cap a l\'altiplà central i aixeca la mà dreta ben amunt, que de gent com tu, en tenim la barretina plena. Esquerra pot demandar espanya i el que calgui. Entesos?

#39 Ferna, BarCelOna, 13/04/2009 - 11:17

El día que ERC sea noticia por algún tipo de iniciativa política DE VERDAD, prometo dejar de reirme.
Reir por no llorar, porque me parece que es increible que esta gente cobre por reunir tantas burradas juntas.
Así les va, allá ellos.