Publicitat
Política · 11 de Juny de 2019. 18:05h.

Esquerra desafia la Junta Electoral

Sergi Sabrià afirma que la resolució sobre l'acatament de la Constitució "no ens condicionarà"

El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha considerat la resolució d'aquest dilluns de la Junta Electoral Central sobre la forma d'acatament a la Constitució en les preses de possessió "una amenaça".

Sabrià ha manifestat que l'advertència de l'òrgan electoral, que va recordar que només s'ajusten a la llei aquelles fórmules d'acatament a la Constitució que mostrin una "voluntat incondicionada", no "condicionarà les formes" dels regidors, alcaldes o eurodiputats.

"Sempre arriben de tots costats amenaces, aquesta és una més. Jo crec que cadascun dels regidors, alcaldes o eurodiputats trobarà la millor manera de fer-ho i que una nova amenaça no ens condicionarà les formes" ha manifestat el dirigent republicà.

La Junta Electoral Central (JEC) va advertir que els regidors que prenguin possessió del càrrec hauran de mostrar una "voluntat incondicionada" d'assumpció de la Carta Magna si volen que el seu acatament s'ajusti a la llei.

L'òrgan electoral va emetre una resolució en la qual recorda que tant la jurisprudència del Tribunal Constitucional com la Llei Orgànica del Règim Electoral General estableixen que "només poden considerar-se vàlides" aquelles fórmules que manifestin voluntat "incondicionada" d'acatament a la Carta Magna.

Sergi Sabrià
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/06/2019 - 21:00

Mes mamarratxisme prusesista.

Des que fa 18 mesos el jutge LLarena va entalegar als nostres bomberos toreros cap ni un d´ells s´atrevit ni tans sols a llançar un sol paper a terra.

#1 Sergi, Bcn , 11/06/2019 - 20:11

Eres político gracias a la carta magna. Si No te gusta, deja la política.