Publicitat
Política · 15 de Juny de 2022. 13:14h.

Esquerra diu ara que el Quart Cinturó és "caduc i insostenible"

Fa dos anys van aprovar al Senat "acabar" les obres

Esquerra diu ara que el Quart Cinturó és "caduc i insostenible"

Esquerra ha presentat al Parlament una proposta alternativa al Quart Cinturó basada en la mobilitat sostenible, enfront l'opció "caduca i insostenible" plantejada pel Govern espanyol malgrat que fa dos anys els republicans van aprovar una moció al Senat per "acabar" les obres de la B-40, ja que consideraven que era una "obra clau que milloraria la mobilitat de la segona corona de Barcelona i també de les comarques de la Catalunya Central".

La portaveu adjunta del grup republicà, Meritxell Serret, ha detallat que la proposta planteja un tren orbital i una millor connexió amb Rodalies i Ferrocarrils, millorar la xarxa viària secundària del Vallès i les connexions entre els vallesos, la protecció agroforestal i un corredor biològic per protegir la fauna, a més de l'exigència al ministeri que aturi definitivament el projecte del Quart Cinturó.

"La resposta a la desinversió crònica de l'Estat espanyol a Catalunya no pot ser rescatar un projecte caduc i insostenible com és la B40. Volem, i de fet, tenim, una alternativa", ha destacat Serret. El pla el recull una proposta de resolució que serà debatuda a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori, i que els republicans esperen que compti amb el suport d'altres grups parlamentaris.

"Volem inversions modernes, actualitzades, útils a la ciutadania, no propostes obsoletes", ha reiterat Serret. La diputada ha qualificat de "cortina de fum" la visita la passada setmana de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i ha dit als socialistes que "si volen fer campanya, que la facin, però el preu no pot ser anar contra la mobilitat sostenible, imposar un Quart Cinturó obsolet embolcallant-lo amb paraules buides, ni una pretesa titularitat d'infraestructures sense concrecions ni diners".

"Necessitem inversions, i volem decidir-les amb el consens territorial i social, amb criteris ambiental i que contribueixin a la resiliència del territori", ha reclamat Serret, que ha comparegut acompanyada dels diputats del Vallès Oriental Chakir El Homrani i Ángeles Llive, el diputat del Vallès Occidental Juli Fernàndez, la secretària de Transició Ecològica i Habitatge d'Esquerra, Sílvia Casola; i els regidors portaveus dels grups municipals d'ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez; a Terrassa, Isaac Albert; i a Mollet del Vallès, Marta Vilaret.

obres.jpg

Un dels accessos al Quart Cinturó

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Jos, VNG (Ghost Republic), 15/06/2022 - 15:21

I han de sortir tots aquests per dir "donde dije digo digo Diego"¿?
(Aquest és el gran criteri d'ERC, es nota que tenen el país al cap).

#2 Masias , Mis posaderas , 15/06/2022 - 14:46

No quiero ser mal pensado pero mucho me temo que cuando hablan de “ un corredor biológico para proteger la fauna” , deben estar pensado en los de la foto.

#1 Marc de Vich, Vich, 15/06/2022 - 14:26

Los servicios y el turismo por sí solo nos dan de comer, se han de prever vías que permitan movilidad de grandes y medio tonelajes por el territorio y con una densidad adecuada, a ver si hemos de montar una nuclear de prisa y corriendo y no nos cabe el camión, o vamos a volver al medievo y claro ni luz, ni agua ni gas, ni solar, ni eólica ni geoter