Publicitat

El PDC recorre al TC després que ERC hagi rebutjat acollir-los al seu grup

Esquerra diu no

Diputats del PDC

El Partit Demòcrata Català ha descartat aquest dijous integrar-se dins del grup parlamentari d’ERC al Congrés i al Senat. L’anunci arriba hores després que Joan Tardà i Gabriel Rufián mostressin el seu rebuig a aquesta possibilitat al·legant que pel sobiranisme era millor tenir dos veus diferenciades a Madrid: la dels republicans i la de l’antiga CDC des del grup mixt. 

El PDC va proposar apuntar-se al grup parlamentari d’ERC aquest dimecres al matí. La proposta va ser secundada pel propi portaveu de la formació al Congrés, Francesc Homs, i per la coordinadora del partit, Marta Pascal. A la tarda, els republicans deien que preferien estar en dos grups diferenciats. Tardà afirmava que “dues veus independentistes al Congrés són més eficaces que una".

La proposta es va fer després que l’antiga CDC es quedés sense grup propi tant al Congrés con al Senat. El PDC ha anunciat aquest dijous que portarà aquest fet al Tribunal Constitucional, ja que diuen que el reglament els dóna la raó. 

La Mesa del Congrés i el Senat han descartat aprovar aquest grup al·legant el propi reglament. A la cambra alta es necessiten 8 senadors (el PDC en té 4 i proposaven crear un grup afegint senadors d’altres formacions). A la cambra baixa, les formacions han d’obtenir un mínim de 15 escons o un 5% del total dels vots a tot l’Estat o un 15% dels vots a la demarcació on es presenten. CDC va obtenir el 26J 8 diputats, un 2,01% dels sufragis a tot l’Estat i un 13,91% dels vots a tot Catalunya (quedant per sota del 15% a la província de Barcelona i Tarragona). 

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#20 go home, Reus, 05/08/2016 - 12:14

Me hacían gracia los borregos que se quejaban de que muchos habíamos vuelto a votar al PP a pesar de la corrupción. ¿Y a esos quién los ha votado a pesar del clan Pujol i del Millet, por citar dos casos ?

#19 trento, Calafell, 05/08/2016 - 11:20

Només fan el ridícul. Son patétics.

#18 Protágoras, bcn.España, 05/08/2016 - 11:07

El pueblo catalán les ha dado la espalda; sus amigos de ERC Tardá y Rufián también.

Ahora quienes mantiene y afirman que no respetaran ni acatarán las sentencias del TC, "recurren" al ¿Tribunal Constitucional ?.

Al astuto y sus secuaces no les queda ni un ápice de vergüenza ni de dignidad.

#17 pandereta, Barcelona, 05/08/2016 - 09:59

¿Junts pel SI ? ¿Qué SI? jua,jua,jua,jua....

#15 Joan del Dalt, Vic , 05/08/2016 - 08:29

ERC said...rehab...no no no.
Que duro es ...el todo por la pasta de los golpistas.