Publicitat
Política · 16 de Gener de 2018. 14:52h.

Esquerra encara busca candidat per al Parlament

No havia passat mai que a 24 hores no se sabés el nom

Esquerra encara busca candidat per al Parlament

La vigília de la constitució del Parlament es mantenen totes les incògnites obertes: qui serà el president de la cambra i si la mesa d'edat acceptarà que els tres diputats electes que estan a la presó i els cinc de Brussel·les puguin delegar el vot. Aquest dimecres es votaran els membres de la mesa del Parlament per a aquesta dotzena legislatura. La renúncia de Carme Forcadell a repetir a la presidència ha obligat Esquerra Republicana a buscar un relleu, el nom del qual encara no s'ha fet públic.

Precisament, Forcadell ha presidit aquest matí l'última reunió de l'òrgan que substitueix la mesa del Parlament, que s'ha tancat sense cap acord sobre la distribució dels escons en l'hemicicle. Cs i PSC han qüestionat la proposta consensuada pels independentistes i els comuns i ara quedarà pendent de la negociació que es farà en les pròximes hores.

Fonts de la mesa de la Diputació Permanent, que han assegurat a TV3 que la reunió ha estat "de tràmit", afirmen que també s'hi han tractat qüestions com l'examen de si els nous diputats han complert tots els requisits legals per prendre possessió dels escons.

No s'han pronunciat sobre l'informe dels lletrats que rebutja una investidura telemàtica de Puigdemont. La mesa ha conclòs, com el mateix informe, que haurà de ser la mesa d'edat, que es formarà aquest dimecres, la que haurà de pronunciar-se sobre si és admissible la delegació del vot. La majoria independentista a la mesa serà un element clau per poder abordar la investidura de Puigdemont.

La mesa podria acceptar només la delegació del vot dels diputats que estan a la presó i no per als de Brussel·les, amb la qual cosa es faria necessària l'abstenció dels diputats de Catalunya en Comú per garantir una mesa del Parlament independentista.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 José Antonio, Barcelona, 16/01/2018 - 20:27

Esto NO lo arregla ni LA MADRE SUPERIORA...

#11 Carlos Gomez, murenu de la serra, 16/01/2018 - 16:47

Pero si el glorios 27O no es van atrevir ni a votar nominalment per no posar en perill la canongia.

Que posin al Baste o a la mare carbassera

#10 Andreu, Mataro, 16/01/2018 - 16:46

Ara parlant seriosament jo proposo å la Moreneta å veure si ens retorna el nom de cada cosa i s'acaba aquesta deriva bolivariana que ens porta al no res.

#9 Luigi., Barcino, 16/01/2018 - 16:46

Que hagan como Diógenes y su candil de aceite : “Busco un hombre, busco un hombre honrado que ni con el candil encendido puedo encontrarlo”.

#8 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 16/01/2018 - 16:39

Teniendo en cuenta el fervor con el que últimamente los cargos de ERC besan la bandera española y juran la constitución del 78, lo mismo sería una buena idea que propusieran como candidato carlista a la cabra de la legión. Físicamente está a la par con Puchi y a poco que se esfuerce lo mejoraría intelectualmente.