Publicitat
Política · 17 d'Octubre de 2009. 11:36h.

Esquerra enterra l'etapa Carod

Puigcercós, elegit candidat amb 145 vots a favor i només nou en blanc

Esquerra enterra l'etapa Carod

Joan Puicercós, amb la seva dona, abans de la seva intervenció

El consell nacional d'Esquerra Republicana, reunit aquest dissabte al santuari de Núria, al Ripollès, ha proclamat oficialment Joan Puigcercós candidat a les eleccions al Parlament de l'any que ve. Puigcercós ha rebut el suport del 94% dels consellers nacionals, amb una votació que ha comptat amb 145 vots a favor i nou en blanc. El resultat ha estat significatiu perquè supos girar full a l'etapa Carod.

Aquest serà el tret de sortida de la precampanya dels republicans de cara als comicis del 2010. Aquest divendres, l'executiva ampliada del partit va fixar el nou full de ruta per al pròxim cicle electoral. Segons el secretari general republicà, Joan Ridao, el nou nord de la formació és el dret a decidir, aplicable de forma gradual i fins a aconseguir la majoria social necessària que porti a la independència.

D'aquesta manera, el partit culmina el relleu de Josep-Lluís Carod-Rovira, que no estarà a les llistes de les eleccions al Parlament de 2010, una decisió que ha generat malestar entre els seus partidaris i tensió entre els dos sectors.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Arquímides, Valls, 18/10/2009 - 18:58

L\'ascens de Puigcercós és inversament proporcional al descens d\'ERC, quan el primer sigui a dalt de tot, la segona deixapareixerà.

#10 Jordi, Barcelona, 17/10/2009 - 20:55

Com pot tenir la cara dura de parlar del dret a decidir i fer una llei de consultes populars que contempla haver de demanar permís a Madrid per fer referèndums. Quins són aquests independentistes d'avui si i demà no???

#9 Hug, Begur, 17/10/2009 - 20:28

la Independencia es possible junts, Si anem separats no tenim cap opcio. Hem de sumar i no restar.

#8 robert, bcn, 17/10/2009 - 16:27

L'ascensió de sr Puigcercós es porta conspirant des d'almenys 20 anys enrera. Paciencia paciencia Puchi que al final seràs el reietó d'alguna república del secondlife.Quina vergonya!
Carretero espavilat que ens fas més falta que mai!

#7 joan, canet, 17/10/2009 - 16:23

Que no vinguen a vendre duros a quatre pessetes. El que han de dir clarament és amb qui pactaran després de les pròximes eleccions, com fan els partits democràtics d´Europa. Tornaran a donar la Generalitat al PSOE? Enganys no!