Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2009. 15:37h.

Esquerra es posiciona per assumir Interior

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, afirma que la formació està "preparada" per dirigir la Conselleria

Esquerra es posiciona per assumir Interior

Ignasi Llorente, en un acte amb Oriol Junqueras

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Ignasi Llorente, afirma que la formació independentista està "preparada" per dirigir la Conselleria d'Interior, tot i que creu que la resta de l'Estat no ho acceptaria. A més, ha fet referència al partit que actualment dirigeix Interior, ICV, dient que les nombroses crítiques que han rebut "són normals", ja que aquesta conselleria "et posa en el punt de mira", i creu que "la inexperiència" els va fer atribuir aquestes crítiques a "una ofensiva" contra ells.

La renúncia de Joan Saura a presentar-se a les eleccions sembla haver encetat una subhasta per qui es queda el Departament d'Interior la legislatura que ve. Llorente ha assenyalat que tant ERC com Catalunya estan preparades perquè els republicans liderin aquest departament, però "probablement no" ho està Espanya. "Hi ha una part important de la caverna mediàtica espanyola que si des del primer dia es digués que la policia està en mans dels independentistes faria molt de mal als Mossos, al govern i a Catalunya", ha dit.

El portaveu d'ERC també ha valorat la feina de l'actual conseller. Segons Llorente, la renúncia del president d'ICV a ser candidat en les pròximes eleccions autonòmiques, previstes per la tardor de l'any que ve, s'ha de rebre amb "naturalitat", i ha negat que s'hagi de relacionar amb la gestió feta al capdavant d'Interior. Tot i això, també considera que Saura no ha tingut més polèmiques de les que va viure Montserrat Tura en la legislatura passada o altres consellers d'Interior.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Carles, Barcelona, 10/08/2009 - 14:25

Quí seria el conseller?? Joan Tardà?? (MORÍ EL BORBÓ!!) Ó potser Carod-Rovira??( Els mossos acompanyen al Josep Lluis a una reunió a Perpinyà) ó Joan Puigcercós?? ( Detinguts uns joves per cremar unes fotos a la plaça de la Vila de Ripoll)ANEM BE

#14 Mikel, Girona, 10/08/2009 - 13:26

IKEAS al poder

#13 David, Manresa, 10/08/2009 - 13:12

Cada cop està més clar que Reagrupament es l'única alternativa a aquesta colla de botiflers. Un Govern Ciu i Reagrupament és el millor que podria passar a Catalunya les properes eleccions.

#12 joan, barcelona, 10/08/2009 - 10:23

llepa llepan als sociates,vosaltres aneu fen. i a la vostre trista parroquieta dienl.hi que esteu lluitan per la independencia. morro teniu tios.

#11 Gelabert de Cruïlles, Calonge, 10/08/2009 - 09:15

Deixeu-vos de cabòries, perque despues de les properes eleccions, al màxim que podreu aspirar és a fer cua a una oficina de l'Inem.