Política · 22 de Maig de 2015. 19:51h.

Esquerra es presenta com el "canvi” a Martorell

El substitut de Salvador Esteve, Xavier Fonollosa, s'enfronta el repte de renovar la majoria absoluta per a CiU

Esquerra es presenta com el "canvi” a Martorell

L’alcaldable d'ERC, Adolf Bargués

Esquerra ‘ven’ el “canvi” com a pal de paller de la seva candidatura a Martorell de cara a les eleccions municipals que se celebren el proper diumenge 24 de maig. L’alcaldable, Adolf Bargués, considera que la ciutat necessita fer un gir.

Bargués, en efecte, ja va assegurar a durant l’acte central de campanya a la Plaça de les Cultures que “Esquerra vol ser decisiva en el canvi que Martorell necessita i que hem pogut comprovar que molts dels nostre conciutadans volen”.

Amb aquestes paraules, l’alcaldable es referia a tots els anys de govern de CiU, que ha estat tradicionalment un dels feus de la federació nacionalista al Baix Llobregat, una comarca dominada fins ara pel PSC.

Salvador Esteve, la cara de CiU a la població, ha estat, alcalde ininterrompudament entre el 1987 i el 2003. L’any 2007 va recuperar l’alcaldia i va repetir de nou a les darreres eleccions municipals del 2011, aquest cop amb majoria absoluta. En total, durant 24 anys. Ara, ha decidit abandonar i ha passat el relleu a Xavier Fonollosa, actual cap de llista de la federació nacionalista. 

CiU només va perdre l’alcaldia -i per sis vots- l’any 2003. Malgrat haver guanyat les eleccions amb vuit regidors, el PSC en va aconseguir set i va pactar amb ERC i ICV constituint un govern tripartit per desbancar Salvador Esteve.

La incògnita és saber què passar si CiU perd la majoria absoluta perquè el mapa polític local, com a altres municipis, està més fragmentat. Diumenge vinent es presenten fins a vuit candidatures: CiU, PSC, Movem Martorell, PP, ERC, Plataforma Per Catalunya (PxC), MES (Moviment d'Esquerres) i SOM Martorell.

A més, el candidat d'ERC, Adolf Bargués, és amic personal de l'alcaldable de CiU, Xavier Fonollosa, -ambdós van anar junts a l'escola- la qual cosa podria facilitar un pacte. Al capdavall, CiU i Esquerra també són socis de govern al Parlament encara que en alguns indrets como Barcelona Alfred Bosch ha intentat marcar distàncies.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carlos Gomez, Bcn, 23/05/2015 - 23:42

I tambe vol heretar els 115.000 anyals que cobra el portentos Salvador Esteve, el cap d´agrupament escolta mes ben pagat del univers, enveja i admiracio dels hereus de Baden Powell, per haverse entregat tota la vida a la Catalunya del seu cor ??