Publicitat
Política · 14 de Setembre de 2011. 17:42h.

Esquerra i ICV poden quedar fora de la Corpo

L'avantprojecte de llei preveu retallar d'onze a cinc membres el consell de govern

Esquerra i ICV poden quedar fora de la Corpo

Una imatge del cartell de CCOO amb els sous dels consellers de la Corpo

L'avantprojecte de reforma de la Llei de la CCMA preveu una reducció del nombre de membres del consell de govern de dotze a cinc, segons ha sabut e-notícies. La reducció -necessària en temps d'austeritat- deixaria fora tanmateix a Esquerra i Iniciativa.

La futura composició del consell de govern, amb els resultats electorals del 28-N, seria previsiblement de tres membres per a CiU, un per al PSC i un per al PPC. La CCMA és un tema molt sensible i, de fet, els socialistes van facilitar la presa de possessió d'Artur Mas després d'un compromís per escrit amb CiU de negociar la futura llei, entre d'altres qüestions.

CiU esta disposada a augmentar la composició del consell fins a sis per a facilitar la presència d'Esquerra, però sempre que els republicans donin facilitats en altres qüestions parlamentàries. "Han bloquejat la llei òmnibus amb més d'un centenar de compareixences i no paren de posar traves. Així no anirem enlloc", han afirmat fonts de CDC.

A causa dels mals resultats electorals el passat 20-N, ERC ja es va quedar fora de la Mesa del Parlament i va perdre també l'escó de senador en representació de la cambra catalana. Iniciativa tampoc forma part de la Mesa.

Actualment, el consell de govern està format ara per onze membres -la presidència correspon a Enric Marín, proposta per Esquerra-. La resta són Roger Llopacher, Brauli Duart, Núria Llorach, Eduard Berrando en representació de CiU, Joan Manuel del Pozo, Xavier Guitart, Anna Balletbò, Àngela Vinent, del PSC; Armand Querol, del PPC; i Josep Vinyeta, d'ICV.

Les retribucions són de 128.000 euros per al president i 115.000 per a la resta de consellers tot i que recentment se'ls hi va aplicar la retallada del 15%. CCOO ha distribuït cartells amb els sous dels consellers a les pròpies instal·lacions de TV3 com mostra la foto.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Colonitzat, Barcelona, 15/09/2011 - 17:43

I CCOO penja el cartell a TV3 en c... Sí, és clar, en castellà.

#8 Kropotkin, Vic, 15/09/2011 - 10:52

Dis mio... Les están condenando al hambre... ¿De que viviran ahora? Al menos que los contraten de profesores de catalán para inmigrantes no afectos al régimen... Pobre gente...

#7 perejoan, bcn, 15/09/2011 - 10:19

Amb totes les retallades que estan fent (no prioritaries), és indecent mantenir a aquests panxacontentes amb sous de més de 100.000 euros, i mentre hi ha gent que no arriba a final de mes.És immoral. Privatització ja del cortijo de la CORPO. Amunt PxC!!!

#6 Olga, Barcelona, 15/09/2011 - 07:51

Mentrestant el tripartit aquest viu que ho està i mentre ERC no canviïn la política i la Direcció del partit no farà res són molts els gols que els han passat en les dues legislatures i que els estan passant, crec que no han entès el missatge.

#5 Terraxa, Terrassa, 15/09/2011 - 01:07

Tanquem aquesta monstruositat, venem-la, el que sigui: són més de 300 MILIONS D'EUROS A L'ANY.
Un cau amb milers de paràsits sobrepagats.
I mentrestant vinga a retallar prestacions sanitàries i ensenyament.
PROU!!

#5.1 eloysa, terrassa, 15/09/2011 - 10:10

#5.1

Totalment d'acord ¡PROU! i tanta solidaritat que parlàn que es noti una mica deixant tots aquets vividors al carrer, i els que si posin la metit de sou, a la ffi, no foten res, dona opinions i poc mes.
Ara el Sr. Marin no trobara cars els productes frescos a una cadena catalana, segurisim.!!!