Publicitat
Política · 29 de Desembre de 2010. 16:10h.

Esquerra intenta una successió controlada a Esports

Niubò i Pruna promouen Francesc de Puig com a nou Secretari General

Esquerra intenta una successió controlada a Esports

De Puig, en una foto d'arxiu. (Foto: cugat.cat)

El Departament de Vicepresidència intenta una successió controlada a la Secretaria General d'Esports en la persona de l'actual director del Centre d'Alt Rendiment (CAR), Francesc de Puig, ben vist pel Secretari General de Vicepresidència, Rafael Niubò; la Secretària General, Anna Pruna; i president de la Unió de Federacions (UFEC), David Moner.

El diari Avui ja avança en la seva edició d'aquest dijous que De Puig és el millor col·locat perquè "reuneix el perfil que busca el nou president, Artur Mas, ja que s'ha guanyat un cert prestigi com a bon gestor". A més, De Puig va ser alcaldable de la federació nacionalista per Manresa a les eleccions municipals de 1999.

Però el posible nomenament ha provocat malestar en sectors esportius i fins i tot en CDC. De Puig no només va continuar al CAR amb el tripartit, sinó que va ser també un dels executius que va veure incrementat el seu sou malgrat els anuncis d'austeritat del president Montilla. De fet, quatre alts càrrecs van veure augmentats entre un 2 i un 7 per cent els seus sous durant el 2010.

Un d'aquests alts càrrecs era De Puig, qui va passar de cobrar 93.000 euros anuals a cobrar-ne 100.000. Els altres beneficiats per aquesta mesura eren Gabriel Colomé, director del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO); Dolors Lamarca, directora de la Biblioteca de Catalunya; i Anna Ventura, directora de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

D'altra banda, De Puig manté una bona relació amb la UFEC. El CAR ha traspassat a l'entitat que presideix Moner un nou mòdul que no estarà operatiu fins al proper mes de setembre. El traspàs va arribar dos dies abans de les eleccions del passat 28 de novembre. Després, en el sopar de la UFEC per Nadal, Pruna va signar el darrer tràmit previ al traspàs de la instal·lació.

Mas ja va anunciar al seu discurs d'investidura que Esports dependria de Presidència i durant el partit de la Selecció ho va tornar a reiterar. Fins ara, la política esportiva estava sota l'abrigall de Vicepresidència que ocupava Josep-Lluís Carod-Rovira. El primer acte oficial de Mas va ser, precisament, anar a Montjuïc a veure el partit de Catalunya contra Hondures.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Josep , Barcelona, 25/01/2011 - 13:52

En Depuig, alcaldable per CiU a Manresa i Director del CAR per CiU, va ser ratificat al seu càrrec pel Sr Rafel Niubó i la Sra.Anna Pruna per la seva tasca davant del CAR. El problema el té el sectari president de la sectorial d'esports de CIU que va titllar a Depuig de traïdor.

#9 ace, Sant Cugat, 10/01/2011 - 13:17

http://espaidesport.blogspot.com/2010/12/comentaris-i-opinions-16-desembre-al-15.html

#8 pedrito, gava, 01/01/2011 - 17:53

pero que verguenza una persona que se presenta de alcade de manresa y no lo pueden ni ver, una persona que esta chupando de la teta de la vaca gruesa. director del CAR que tiene un sueldo de 90.000 euros y se lo sube a 100.000 euros, este personaje lo que quiere es seguir chupando del cuento,

#7 Malcontent, Manresa, 30/12/2010 - 17:06

De Puig, un exmilitant de "Fuerza Joven" i posteriorment la ma dreta del Mira i de tota la purria d´AP de Manresa. Cap de les joventutes més dretanes i feixistes de Manresa, jovenet mamporrero. Qui l´ha vist i qui el veu. Ara nacionalista.

#6 SANAHUJA, BARCELONA, 30/12/2010 - 12:19

La capacitat de destrucció que tenen alguns no te limits. Els que em seguit l'evolució de l'esport Catalana, coneixem la capacitat dels antics dirigents de la SGE i tots sabem el tracte que s'ha donat al Sr. Francesc de Puig, per tant qui ha escrit aquest article no sap que es l'esport.