Publicitat
Política · 27 de Maig de 2019. 17:32h.

Esquerra pot perdre una alcaldia emblemàtica

Una escissió abans de les municipals perjudica les opcions d'Isaac Peraire de repetir d'alcalde a Prats de Lluçanès

Esquerra pot perdre una alcaldia emblemàtica

El dirigent d'Esquerra Isaac Peraire pot perdre previsiblement l'alcaldia de Prats de Lluçanès, una de les emblemàtiques de la formació. Peraire, que forma part de la direcció del partit, va estar molt involucrat en l'1-O i va ser citat com a testimoni en el Suprem.

El 2011 va assolir la majoria absoluta amb sis regidors enfront dels cinc de CiU, que estava a l'oposició. Peraire va superar llavors el 50% dels vots -61,67%- enfront del 42,26% dels convergents. El PP -amb només 58 vots- no va entrar al consistori. La resta de partits no van presentar ni tan sols candidatures.

Però ara JxCat ha estat la força guanyadora amb el 41,58% i cinc regidors. La llista d'Esquerra es va dividir poc abans de les eleccions municipals per desavinences entre el llavors alcalde, l'esmentat Isaac Peraire, i la regidora de Cultura, Montserrat Juvanteny.

ERC ha aconseguit ara tres regidors i la llista de Juvanteny, dos. Ambdós havien assolit l'acord que Peraire es presentés el 2011 i Juvanteny el 2015, però aquest sector acusa el primer d'haver incomplert l'acord.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat