Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2019. 12:13h.

Esquerra qüestiona els Mossos

També les JERC i Demòcrates

Esquerra qüestiona els Mossos

Pere Aragonès, al consell nacional d'ERC

ERC ha exigit al Govern que s’investiguin “totes les actuacions injustificades” que els Mossos d’Esquadra van dur a terme aquest passat dimarts a la nit davant els disturbis que es van registrar a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona després de les manifestacions de rebuig a la sentència. També demana que “se’n depurin les responsabilitats” si fos necessari.

“És la lleialtat institucional la que ens mou a exigir al Govern al qual donem suport parlamentari que prengui mesures efectives per revertir de manera immediata aquesta situació”, argumenta Esquerra en un comunicat. El partit assenyala que “l’objectiu prioritari del cos de Mossos d’Esquadra ha de ser preservar l’exercici dels drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania”.

D'altra banda, les Joventuts d'Esquerra Republicana ha anunciat que retira el "suport polític i parlamentari" a la Conselleria d'Interior i a Miquel Buch pel "descontrol dels antiavalots i els abusos policials viscuts a Catalunya les darreres hores". En aquest sentit, denuncia un "lideratge erràtic, contradictori i incomprensible del cos de Mossos d'Esquadra".

La formació lamenta en un comunicat que "hem vist incompliments reiterats dels protocols i lleis aprovats pel Parlament per garantir una actitud exemplar i democràtica de la policia catalana, que ha de ser garant de tots els drets i llibertats civils per a tothom al nostre país".

Les JERC reclamen "la correcta identificació dels agents antiavalots, l'acabament immediat de les detencions preventives i investigacions penals o policials d'ofici contra manifestants i la depuració de les pràctiques contràries als protocols pel que fa a càrregues i dispersions (com l'ús indiscriminat del FOAM que veiem en diverses imatges), on sempre s'ha de prioritzar la mediació".

La branca juvenil d'ERC també exigeix "la retirada dels cossos de seguretat de l'Estat del territori català, la depuració de responsabilitats per la violència provocada i la finalització de tota amenaça per part del govern espanyol contra l'independentisme i contra les institucions catalanes".

Demòcrates, per la seva banda, exigeix al president de la Generalitat, Quim Torra, que destitueixi de "forma immediata" el conseller Buch i el seu equip perquè "estem convençuts que l'actuació dels Mossos no representa tot el cos policial". "Una societat democràtica com la nostra no pot tolerar ni un minut més aquestes actuacions bàrbares i desproporcionades", manifesta.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 rosa, Barcelona, 17/10/2019 - 10:04

Per qué els qüestioneu? per qué han defensat a la ciutadania?. CDR'S avui aneu a cremar contenidors davant d'on viuen ells i que els mossos no carreguin, estarant molt contens!!!!

#9 Soloesmiopinion, Tabarnia, 16/10/2019 - 19:08

"Esquerdes al Govern" ahhh ¿Però tenim Govern? ¿Cuántas leyes han aprobado estos últimos años?¿Cuántos nuevos médicos han contratado?¿Cuántos barracones escolares han eliminado?

#8 Premianenc, Premià de Mar, 16/10/2019 - 17:08

Nooo, ara no pot plegar, que es menji tot el marrón que ell va triar per tenir sou i notorietat. No volia continuar cobran i va marxar de l'alcaldia perquè, segons les enquestes al poble, perdia les eleccions? Doncs ara que s'ho menji amb patates, que s'ho mereix per dèspota i aprofitat

#7 truquo, Gotham, 16/10/2019 - 16:33

La mejor herramienta contra la kale borroka no fueron ni la Ertzainza ni la Guardia Civil. Fue enviar a los papas de los vándalos de fin de semana la factura de su diversión.

#6 Santi, Barcelona, 16/10/2019 - 15:26

Aquest acabarà als origens de la seva professió de porter de discoteca que es el lloc on pot desarrollar millor el seu coeficient intelectual. Els sediciosos acabaran escollint un delinquent amb pena llarga, el treuran de les reixes i l'anomenaran nou conseller. De fet una cartera de correus ha arribat a consellera de sanitat! llet crua eh?