Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2012. 16:45h.

Esquerra 'recupera' Bargalló

L'exconseller en cap diu que malgrat la seva presència a la cimera "no participo en cap grup negociador"

Esquerra 'recupera' Bargalló

Bargalló, a l'entrada a la cimera

L'exconseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, és un dels integrants de la cimera en defensa de la immersió lingüística que ha convocat el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas. Bargalló ha estat un dels dos representants d'Esquerra en aquesta trobada, al costat del president del partit, Oriol Junqueras.

Malgrat la seva presència a la cimera, l'exconseller ha volgut deixar clar durant la roda de premsa posterior a la reunió que no participa en cap "grup negociador".

"Ja els aviso que no participo en cap grup negociador d'absolutament res i si algú vol fer una pregunta al respecte li diré que conec el mateix que vostès i segurament menys perquè fa una hora que no veig el Twitter", ha assegurat.

Durant el primer tripartit, el liderat per Pasqual Maragall, Bargalló va ser conseller d'Ensenyament fins al febrer de 2004, quan va ser nomenat conseller en cap i de la Presidència. Marta Cid el va substituir al capdavant del Departament.

Els principals líders de les formacions parlamentàries, excepte el PPC i Ciutadans -que no hi han volgut participar-, estan reunits a la cimera en defensa de la immersió lingüística.

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat la trobada, en la qual hi participen el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; i el portaveu del Govern, Francesc Homs, com a membres del Govern.

En representació dels partits polítics: el secretari general de Convergència, Oriol Pujol i el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí (CiU); Josep Bargalló i el president d’ERC, Oriol Junqueras; Josep Mayoral i el primer secretari del PSC, Pere Navarro; Joan Mena i el secretari general d’ICV, Joan Herrera; i Jordi Salvia i Quim Arrufat, per la CUP.

Per part de la comunitat educativa, els 9 membres de la Comissió Permanent del CEC, encapçalats pel seu president, Ferran Ruiz, són, Jaume Cella, Pere Farriol, Montserrat Llobet, Xavier Melgarejo, Eulàlia Ullastres, Josep Maria Freixanet, Joan Coma i Laura Colominas.

El PPC i Ciutadans no hi han volgut participar perquè s'han mostrat favorables al projecte de reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

La CUP, que en un primer moment havia quedat fora de la reunió, finalment ha entrat ja que dos representants de la formació s'han personat al Palau de la Generalitat i Artur Mas els hi ha convidat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 ramon, barcelona-c, 14/12/2012 - 00:47

No si us plau no ! ! ,aquest sr. que el façin president de "l'associació progressista i llibertaria dels enemics de la corbata" signe de fastigossos burgesos , però s.p. res mes .

#6 UnAmic, Barcelona, 13/12/2012 - 10:26

No marejem més la perdiu. Anem decididament cap a la independència.
Hem de fer una cimera cada vegada que Madrid obri la boca?

#5 Joan, Barcelona, 12/12/2012 - 17:26

La única solució és la independència. Tota la resta, energia malgastada. No ens podem permetre aquest desgast ni un dia més.

#4 joan, manresa, 12/12/2012 - 17:18

tinu.)de la reforma educativa,van per atacar la nostra identitat.,fraccionar la nostra societat(fer dugues comunitats ,la catalana i la castellana parlant) u va provar Franco,amb l'arrivada masiva d'immigrants castellans,no sen va sortir.Are i tornen ,amb la llengua i novas immigracions.NO PASARA

#3 joan, manresa, 12/12/2012 - 17:14

El Casal obre la seva paradeta desde Moro-Landina.(Abans Manresa,demá...,qui lo sa...)El Govern i el Parlament san de plantar,sense escarafalls,pro ferms, i sense mase importancia,Dit d'altre manera ,fer la nostra,amb fermesa i olvidar-los...,ells van per altres cosas,amb l'excusa de la (cont.