Publicitat
Política · 9 de Juny de 2010. 12:57h.

Esquerra s'aboca amb el referèndum d'autodeterminació

Recollirà signatures a favor de la iniciativa popular per una consulta abans de les eleccions

Esquerra s'aboca amb el referèndum d'autodeterminació

Puigcercós, amb diputats i membres d'Esquerra, al Puigmal

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha fet una crida "a la gent d'Esquerra a prioritzar, per davant de cap altra activitat política, també de l'electoral, la recollida de signatures per a poder celebrar el referèndum. Volem tenir les signatures abans de les properes eleccions al Parlament. Si és així, només quedarà un escull perquè es pugui celebrar: una majoria política en el nou Parlament disposada a tirar-lo endavant. I això, la ciutadania tindrà la possibilitat de decidir-ho en aquestes properes eleccions. Puc donar la meva paraula que les diputades i diputats electes en nom d'Esquerra hi donaran el seu suport entusiasta".

El líder independentista ha manifestat que "Esquerra vol abocar-hi totes les seves forces, incorporant tota la seva militància i totes aquelles altres persones que hi vulguin col·laborar, com a voluntaris, per a recollir aquestes 220.000 signatures i moltes més si és possible. Per això, et convoco el dissabte 12 de juny a les 11h al davant Parlament de Catalunya per donar suport a la Iniciativa Popular i engegar la campanya d'inscripció del voluntariat per la recollida de signatures".

Arran de l'aprovació pel Parlament, a proposta d'Esquerra, de la Llei de consultes populars, "el Principat de Catalunya ha iniciat un procés irreversible cap a la celebració d'un referèndum per a decidir el seu futur, coincidint amb la mobilització de centenars de milers de persones que han impulsat consultes sobre la independència en els seus municipis".

Per tot això, creu que "aquest és un moment històric en el que ni un sol dels catalans i catalanes que hem somniat veure aquest país lliure podem restar inactius. L'hora de la veritat s'acosta, tot i que encara queda un llarg i difícil camí, i no serem la gent d'Esquerra els qui defallim davant el repte".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Morobutí, Palma, 10/06/2010 - 09:26

Por qué no aprovechan que son aliados del gobierno español para cambiar la ley de referéndum y que'este sea vinculante?
Vaya morro

#7 Toni ex-militant, Organyà, 10/06/2010 - 08:45

Ara sou independentistes, amics dels unionistes, colla de col.laboracionistes, com afecten les enquestes, Puigcercós ets un cacic traidor, et desitjo el pitjor resultat de la història d'Esquerra (que no ERC)-

#6 JoanMarti, Terrassa, 10/06/2010 - 00:39

Que passa, nomes Erc a posat l'independentisme al carrer, ara costa poc parlar d'independencia, ara tots sou independentistes pero Erc ja fa temps que us ha passat la ma per la cara i si ha pactat amb Psc es perque nomes son 21, cosa que Ciu mes de 40

#5 pep, manresa, 09/06/2010 - 18:42

Donaré el meu suport a qualsevol iniciativa independentista vingui d'on vingui, ara bé, ja sabem per experiència pròpia que venint d'ERC només es tracta d'una maniobra per marcar paquet quan s'acosten eleccions, després la pluja fina ho desfà tot

#4 Papitu, Papussia, 09/06/2010 - 16:10

Ja heu fet tard per recuperar, ERC ja hem vist de quin peu calçen. Anar amb la estelada es fer teatre demagogic. Ni un vot als botiflers.