Publicitat
Política · 14 de Gener de 2011. 18:45h.

Esquerra s'aferra a Portabella

Ridao lamenta "el veto imposat per Solidaritat" al seu alcaldable per Barcelona

Esquerra s'aferra a Portabella

Portabella i Laporta, en una foto d'arxiu

Esquerra Republicana ha rebutjat el veto de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) perquè Jordi Portabella lideri una coalició sobiranista a les properes eleccions municipals a Barcelona. "Per arribar a un acord no es pot vetar el líder del partit amb qui vols arribar a un acord", ha indicat el partit republicà en un comunicat.

El regidor republicà, malgrat tot, ha dit el partit de Joan Laporta "ha rebaixat les difícils condicions imposades des de l'inici de les negociacions" perquè "la primera condició que va posar va ser que el cap de llista havia de ser de SI". "Ja no es veten les sigles d'ERC en la marca de la possible coalició", ha afegit.

ERC ha lamentat "el veto imposat per Solidaritat Catalana en el qual exigeix que la persona que encapçali la candidatura sobiranista unitària no hagi format part d'un govern amb el PSC". "Aquesta condició va dirigida a vetar el líder d'ERC, Jordi Portabella, i Esquerra no hi està d'acord", ha manifestat.

Portabella ha assegurat que "la millor manera d'escollir el candidat de la candidatura sobiranista i progressista és mitjançant unes primàries obertes a la ciutadania". El partit dirigit per Joan Puigcercós ha afegit que "per arribar a un acord no es pot vetar el líder del partit amb qui vols arribar a un acord".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Miquel, Sabadell, 17/01/2011 - 13:44

Nois no siguem tontos... ens han dividit i han guanyat...

El veto a Portabella és poc menys q dinamitar la possibilitat de pacte per part de SI. El que desitjo és que SI no faci el mateix paper que Reagrupament al Parlament... vots que desgraciadament no sumen amb re, sinó resten. Dura realitat...

#9 Jordi, Barcelona, 16/01/2011 - 21:44

És a dir que el que estant fent és agafar-se a l'ancla quan el vaidel s'està enfonsant.

#8 pep, manresa, 16/01/2011 - 12:36

Si la vocació d'ERC és anar fent tripartits "progressistes" a tot arreu, és dir, si prefereix "esquerres" espanyoles abans que "dretes" catalanes, el més lògic seria que si vol primàries, aquestes les fes amb l'Hereu, al capdavall ha quedat demostradíssim que són el mateix

#7 pep, manresa, 16/01/2011 - 11:40

Marta, si ERC fos el mateix Solidaritat ja no s'hauria presentat al Parlament i CiU hauria guanyat per majoria absoluta, deixa que cadascú es presenti amb les sigles que vulgui i en tot cas si convé s'emprenen accions conjuntes a posteriori, ho dic perquè jo mateix votaria CiU abans que ERC

#6 Marta, Barcelona, 16/01/2011 - 09:38

Cal seguir negociant. Quin argument hi ha contra unes primàries obertes? Que l'independentisme unit pugui triar qui el representi a l'Ajuntament sense exclusions. I que guanyi el millor!