Publicitat
Política · 16 de Maig de 2017. 14:38h.

Esquerra s'empassa el cas Palau

El Govern evita reclamar els diners 'desviats' a Convergència

Esquerra s'empassa el cas Palau

Puigdemont, amb Munté i Vila, abans del Consell Executiu (Foto: Rubén Moreno)

El Govern no acusarà per ara CDC en el judici del cas Palau després del xoc que es va produir ahir entre el PDECAT i ERC després que els republicans responsabilitzessin el conseller de Cultura, Santi Vila, del fet que la Generalitat fes valer la seva majoria al Consorci del Palau de la Música -afavorida per l'absència de representants de l'Estat- per mantenir la decisió de no inculpar CDC en el cas Palau.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat que el Govern ha acordat de forma "unànime" no personar-se encara contra CDC, i esperar al fet que hi hagi una sentència ferma per reclamar "fins a l'últim euro i davant de qui sigui". "Un cop coneguda la sentència, reclamarem l'últim euro davant de qui sigui si hi ha hagut perjudicis per a l'interès general", ha destacat Munté.

La consellera ha explicat que el Govern defensarà fins al final els interessos del Consorci del Palau, i per això, ha dit que "ens oposarem a rebaixa de penes que demana el fiscal, farem tot el necessari per recuperar diners del Palau de la Música". Neus Munté ha evitat valorar si hi ha hagut deliberacions a l'interior de la reunió del Govern. "Faria un flac favor a la meva feina", ha indicat.

Finalment, la portaveu del Govern també ha criticat l'Ajuntament de Barcelona i l'alcaldessa, Ada Colau. Munté ha afirmat que Colau no ha estat "ni transparent ni honesta" perquè "vam conèixer el contingut de la carta de la petició de l'alcaldessa a través d'un mitjà de comunicació".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#17 Lo Joanot, Tarrega, 18/05/2017 - 18:46

ERC hoy es el principal protector de la corrupcion pujoliana y separatista.
De momento todos los cargos publicos habidos y por haber se los van apalancando a DEDO. Propio de Venezuela y Burkina Faso.

#16 arm, figueres, 17/05/2017 - 08:33

el que es increible que cap mitja català preguntara a Jonqueras,Rufian, Tarda, per aquest tema, sembla que hagui por a fer aquestes preguntes a ERC

#15 Josep, Barcelona es 1000 años más antigua que Cataluña: Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino, 17/05/2017 - 00:02

bueno, es que lo que no han dicho a nadie es que "itaca" es como llaman a los estercoleros en Grecia

#14 Alejandro, Barcelona, 16/05/2017 - 20:42

Política catalana = a estercolero. ¿ Y con esta jauría de lobos corruptos, sin un ápice de decencia queréis formar una república? No encuentro un adjetivo que acorde con vuestra indecencia.

#13 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 16/05/2017 - 20:18

Aixo no es nou.

Que es el que va fer ERC quan la seva regidora de Torredembarra Montserrat Gassull va voler denunciar la corrupcio del 3% ?

Quantes maniobres va fer per impedirli fer.ho ?

El partit de l´Heribert i dels benachs no decepciona mai ningu.