Publicitat
Política · 7 d'Agost de 2010. 10:46h.

Esquerra va rebutjar posar Uriel Bertran de sis

L'encara diputat nega que fos determinant en la seva marxa a Solidaritat Catalana

Esquerra va rebutjar posar Uriel Bertran de sis

Uriel, amb Puigcercós i Benach, el passat 12 de juny

La direcció d'Esquerra va rebutjar col·locar al diputat Uriel Bertran en el lloc sisè de la llista per Barcelona, segons ha sabut e-notícies de fonts de l'executiva. Bertran va encapçalar durant aquesta legislatura el corrent crític Esquerra Independentista, però el passat 12 de juny va participar juntament amb Joan Puigcercós i Ernest Benach -entre altres dirigents del partit- en un acte de suport a la iniciativa popular per convocar un referèndum per la independència, finalment tombat.

El consell nacional del passat 10 de juliol, dia de la manifestació, va aprovar també les llistes electorals en la que el diputat crític va caure al catorzè lloc per Barcelona, amb poques opcions de sortir atès que Esquerra, en les últimes eleccions, en va assolir onze en un context polític molt més favorable. "Si ha decidit donar el salt ara a Solidaritat Catalana ha estat perquè tenia poques opcions de sortir de diputat", han assegurat les fonts consultades.

Uriel Bertran ho ha negat. En una entrada al seu bloc el passat 27 de juliol ja afirmava que "Joan Ridao i la direcció d’ERC ara diuen que he deixat ERC per la rebequeria de no estar conforme amb el lloc que m'han posat a les llistes. Tothom que em coneix sap que això no és cert".

"Ho deuen dir perquè donen moltes possibilitats a Solidaritat Catalana de treure uns grans resultats! De fet,  van utilitzar  la mateixa mentida quan vaig criticar que ERC no votés la ILP a la Mesa del Parlament, i, a manca d’arguments, la utilitzaran cada vegada que vulguin fer mal i atacar l'opció política que defenso".

També afirmava que "amb aquest tipus de crítica barroera, però,  la direcció d'ERC, a més de mostrar les baixes expectatives  electorals (de facto renuncien a treure 14 diputats per Barcelona?), evidencien  que fan ús de les  pràctiques socialistes que s’han d’eliminar de la política, com la intoxicació permanent i la difusió de rumors per atacar el rival polític".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Ciudadanista, Barcelona, 09/08/2010 - 14:46

Uriel Bertran se ha ido de un sitio malo a otro peor. Todo ese tinglado nacionalista identitario separatista está condenado al fracaso. Navegan contra el viento que hace avanzar la nueva Europa y el mundo globalizado.

#16 Jep, Catalunya, 08/08/2010 - 10:41

Per mi ha sigut un error confiar en Zapatero i amb la voluntat del PSC de reformar l-estatut: al final, un ha mirat cap a un altra lloc i els altres no han tingut nassos de plantar-se a Madrid. Resultat: estatut escapçat i renacionalitzat a la espanyola.

#15 Jep, Catalunya, 08/08/2010 - 10:38

Que s'hagin passat 7 anys traient-li les castanyes del foc al psc-PSOE ha fet que, des de Madrid hagin dit: cap problema, tenim als catalanistes dividits i enfrontats, és l'hora de fotral-s-hi canya que no passarà res. I així ha anat.

#14 Jep, Catalunya, 08/08/2010 - 10:34

El problema que té per mi ERC és la manca de credibilitat. Amb la seva aferrissada estratègia d-esquerra, sembla que prioritzi l'enteniment amb el psc-PSOE espanyol i això fa que espanyolitzin la política catalana i li obrin la porta al PSOE.

#13 jan, barcelona, 08/08/2010 - 02:08

ya lo creo que se vive mejor con ciu, millet, ferrovial, los pujoles, puig, el primo d puig, adigsa, alavedra, prenafeta, me dejo alguno? y si los sondeos dan tanto voto a ciu es precisamente gracias a la publicidad q pagan con lo q nos han robado