Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2020. 14:02h.

Estat d'alarma fins al maig

Pedro Sánchez: "No he ocultat mai la gravetat de la pandèmia"

Estat d'alarma fins al maig

El Govern espanyol ha aprovat aquest diumenge un nou estat d'alarma amb l'objectiu de donar cobertura legal a les restriccions per frenar els contagis de coronavirus i que vol perllongar fins al mes d'abril. 

Tot i que el Reial decret, a què ha donat el seu vistiplau el consell de ministres en una reunió extraordinària, tindrà una validesa inicial de dues setmanes, l'Executiu pretén prorrogar durant sis mesos. En una compareixença en roda de premsa, el president espanyol Pedro Sánchez ha manifestat que té la intenció d'allargar l'estat d'alarma fins al 9 de maig.

El president del Govern espanyol, que ha comparegut per donar els detalls sobre el nou estat d'alarma, ha alertat que "la situació és extrema". "No he ocultat mai la gravetat de la pandèmia" ha apuntat. 

"La situació que vivim és extrema, és l'emergència sanitària més greu que hem viscut a Espanya des de l'aprovació de la Constitució i també de l'últim segle" ha manifestat, recalcant que "la batalla serà dura, però amb disciplina social, unitat, resistència i moral de victòria ho tornarem a aconseguir".

"Tornarem a doblegar aquesta segona onada. Aquest és un treball en el que posarem tot l'empeny, el país compta avui amb les capacitats per fer front a aquesta segona onada i doblegar la corba" ha assegurat. 

"No hi ha un confinament general en aquest nou estat d'alarma, però com més ens quedem a casa, més protegirem a la ciutadania. Sabem el que cal fer, a menys mobilitat menys contactes, per tant quedem-nos a casa tot el que sigui possible" ha demanat Sánchez. 

"La unitat és important en tot el continent europeu, la unitat de totes les administracions públiques, dels treballadors i empresaris i de totes les forces polítiques. Demano a totes les forces polítiques que donin suport l'estat d'alarma" ha reclamat.

"Seran les comunitats autònomes qui modularan les respostes, depenent de la situació epidemiològica" ha explicat el president espanyol, que ha informat que a través de l'estat d'alarma es dona una "cobertura jurídica i institucional" a la mesura. "Tornarem a mantenir a ratlla el virus i salvar moltes vides, necessitem aquest instrument institucional" ha dit.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#23 pepe, andorra, 26/10/2020 - 23:07

El árbol de la libertad debe ser regado periódicamente con la sangre de patriotas y tiranos......La libertad tiene un precio y si no estamos dispuestos a defenderla la perderemos, no llueve, se nos estan orinando encima, pq en España ni hay prensa libre ni justicia independiente y sin eso ni hay libertad ni hay democracia.

#23.1 Die Frage, Barna, 27/10/2020 - 12:46

Tot i que es tracta del robatori de les llibertats, el leit-motiv de la maniobra rau en una estratègia a llarg termini per fer i desfer al seu gust sense oposició en questions d'abastament de control de tota la maquinaria de l'estat i més ara que el cap de l'oposició (?) s'acaba de entregar en cos i ànima al aspirant a dictador Sanchez.

#22 Neferu, Barcelona, 26/10/2020 - 13:38

Pues Sr. Sanchez: si sabía que existía gravedad ¿Por qué no actuó con la rapidez y contundencia que la dicha gravedad requería? Es ud. tan torpe que cada vez que abre la boca ni se da cuenta de que con lo que dice se echa ud. tierra encima. Durante meses llegaban a España viajeros de todos los sitios y ni la temperatura se les tomaba.

#21 Marcial, Santa Coloma, 26/10/2020 - 12:20

A esos dirigentes ni los escuchen. Nunca nos van a decir la verdad. Saben que ni los toques de queda ni las vacunas son remedios mágicos. La vida nunca volverá a ser igual y debemos acostumbrarnos a convivir con esta pandemia. Ténganlo claro en la planificación de su futuro.

#21.1 Sergi Sergio, Barcelona, 26/10/2020 - 13:42

Este virus quedara controlado como todos los virus, como cualquier virus, cuando la mayoria de la poblacion este inmunizada, todo lo demas son mentiras y cuentos, sus medidas que solo sirven para arruinarlo todo, el cuento de cuando haya vacuna ya estara todo solucionado, etc.

#20 Pagador d'Impostos, BCN, Dinamarca del Sud, 26/10/2020 - 10:46

Lo fàcil és fer el que fa el Sànchez, és a dir, tancar tot.
Lo intel·ligent és avançar-se i evitar el tancament total, però ximplets tots ells, no saben com fer-ho.

Els polítics escollits per nosaltres han badat dues vegades. Nosaltres s'ho hem perdonat.

El que no mori del virus, morirà de gana.

#19 Sánchez dictador , Bcn, 26/10/2020 - 08:34

Estado de Alarma por parte de Sánchez, Simon y los nuevos ricos (Caucescu Iglesias Montero) para que puedan irse de vacaciones en Falcon cada fin de semana y la oposición no lo pueda controlar en el Congreso. Y en diciembre celebrando la pandemia en Baqueira. ¿Esta basura nos gobierna?

#19.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 26/10/2020 - 09:24

Y cierre de bares y restaurantes para la masa aborregada. La élite sociopodemitaseparatista puede seguir disfrutando de ellos y de vacaciones cuando desee:
https://www.20minutos.es/not icia/4430487/0/armengol-discul pa-presencia-bar-incumplia-nor mativa-imagen-no-fue-adecuada/

#19.2 Suggerència, Chez Titole, 27/10/2020 - 12:51

Mireu la sèrie francesa a TV anomenada BARON NOIR, és una mostra d'alló que els partits polítics fan a la Europa actual en paisos considerats models de democràcia. exemple: un partit d'esquerres destrossa un colegi electoral per evitar que passin els "feixistes" (diuen), pero fent servir mètodes de les SA alemanyes.