Publicitat
Política · 24 de Febrer de 2012. 11:21h.

Esteve triga deu dies a cessar el seu home de confiança

Josep Maria Matas plega el dia que se sap que la fiscalia obre diligències sobre el cas de l'ACM

Esteve triga deu dies a cessar el seu home de confiança

Esteve i Matas, en una imatge d'arxiu

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha decidit cessar el seu número dos, Josep Maria Matas, després que la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, hagi obert diligències per investigar l'actuació del president de CDC a la comarca d'Osona que, segons va revelar El País, va facturar mitjançant una societat de la seva propietat 900.000 euros a l'ACM quan n'era el seu secretari general.

En un comunicat, s'expressa que després de valorar la situació, Esteve a ha decidit "acceptar la renúncia per deixar la institució al marge d'una polèmica que en cap cas ha de dificultar la gestió de la Corporació en uns moments en què és necessària més que mai l'acció de suport als ajuntaments".

Segons les informacions que s'han publicat en els darrers deu dies, la facturació es va girar a través de l'empresa Parés i Solé SL, creada el 2003 i encara operativa. La societat ha acumulat un actiu equivalent a aquesta quantitat, procedent gairebé tot dels treballs cobrats de l'ACM per resums de premsa, gestió de publicitat, estudis de mercat i organització de cursos, entre altres conceptes. L'empresa, segons les primeres dades, no compta amb cap treballador, més enllà de l'administrador.

La investigació entorn del dirigent de CDC i número dos de Salvador Esteve a la Diputació de Barcelona estarà dirigida pel servei de delictes econòmics de la fiscalia de Barcelona. El primer pas per aclarir l'abast de les irregularitats passa per analitzar les factures que l'exsecretari va girar contra l'ACM a través de la signatura Parés i Solé SL.

La investigació d'ofici que ha obert la fiscalia haurà d'aclarir si hi va haver malversació de fons públics. Els ingressos de les entitats municipalistes, com l'ACM, procedeixen de les quotes que paguen els ajuntaments i d'una subvenció anual que concedeix la Generalitat. Com que aquestes aportacions no es donen per a una finalitat concreta, la fiscalia haurà de determinar si part d'aquests diners es va emprar per pagar els caríssims treballs de Parés i Solé, amb el consegüent sobrecost per a l'erari públic.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#22 Potaroig, Tàrrega, 26/02/2012 - 10:07

Es que encara no havia acavat de netejar tots els racóns on hi quedava un euro, no fòs càs que quedi per el que ve darrera.
GENTUSSA això es el que son, no treurem res clar fins que fem neteja d'aquesta xusma.
S'els exigirà que tornin la pasta que s'han endut ?

Jordi Potaroig.

#21 Luis, bcn, 25/02/2012 - 14:10

Aquest pot ser es pensava que també era gendre del rei.

#20 Jordi, de Sallent, Sallent, 25/02/2012 - 13:15

El fill del Sr. Salvador Esteve, en Francesc Esteve, feia d'assessor a varis Ajuntaments de CiU cobrant 2.000 Euros al mes per una dedicació de dues hores setmanals.
Així era en el cas de Sallent, sota l'alcaldia del Sr. Jordi Moltó, vicepresident de l'ACN i diputat de la Diputació per CiU

#19 Elvira, Barcelona, 25/02/2012 - 04:35

Gestión de cursos era una de las funciones de esta empresa comisionista. No veas la de cursos que debian tener preparados para la Diputación de Barcelona. No sabia nada el Presidente de todos estos amaños?.

#18 Rogeeeeelio, Barcelona, 24/02/2012 - 23:54

Esteve era presidente de la ACM mientras Matas se dedicaba a robar. Era el que le firmaba las facturas. Esteve debería haber presentado su dimisión un minuto después de haber aceptado la de Matas.